Διάλεξη για συνθήκες ολικής άνεσης και ενεργειακής απόδοσης στην αρχιτεκτονική


Οι συνθήκες ολικής άνεσης των κτιρίων σχετίζονται με τη θερμική, οπτική, ακουστική άνεση και την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό κτιριακό περιβάλλον. Παράγοντες καθορισμού του επιπέδου άνεσης αποτελούν επίσης, το επίπεδο αισθητικής και το επίπεδο λειτουργικής οργάνωσης των κτιριακών χώρων. Επιπλέον, η απαίτηση για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων αναφέρεται σε μια σειρά μέτρων και στρατηγικών που σχετίζονται με τη συνθετική και κατασκευαστική υπόσταση του δομημένου χώρου.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μιχαήλ θα αναπτύξει την εφαρμογή συστημάτων ενεργειακής υποστήριξης, που στόχο έχουν τον περιορισμό της κατανάλωσης συμβατικών μορφών ενέργειας, τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς των κτιρίων και τη μείωση των δυσμενών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012, στις 7:15μ.μ. στο Σκαλί Αγλαντζιάς, στο πλαίσιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου.

Όλες οι διαλέξεις είναι ανοικτές για το κοινό και μεταδίδονται ηχογραφημένα σε μεταγενέστερο στάδιο από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου UCY Voice.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


204