Διάλεξη για την ψυχοκοινωνική προσαρμογή παιδιών με το σύνδρομο DOWN από το ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου


Ομιλήτρια θα είναι η δρ. Αναστασία Αλευριάδου, Αν. Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η διάλεξη θα δοθεί τοπ Σάββατο 5 Μαΐου 2012 και ώρα 3:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο CAPITAL COAST RESORT & SPA

Η διάλεξη θα αναφερθεί στην κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών με νοητική αναπηρία και σύνδρομο Down. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση λογισμικού που αφορά στην ανίχνευση των δυσκολιών κοινωνικής αντίληψης σε παιδιά με νοητική αναπηρία. Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν προτάσεις ψυχοεκπαιδευτικής παρέμβασης για την ενίσχυση των κοινωνικών δεξιοτήτων σε παιδιά και εφήβους με νοητική αναπηρία και σύνδρομο Down.

Η διάλεξη απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ατόμων που ζουν, εργάζονται, συναναστρέφονται με παιδιά με νοητική αναπηρία και με σύνδρομο Down, γονέων και λειτουργών στο χώρο της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (εκπαιδευτικών ειδικής και γενικής αγωγής, ψυχολόγων, λογοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, παιδοψυχιάτρων, βρεφονηπιοκόμων παιδιών με ειδικές ανάγκες, φυσικοθεραπευτών, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών και άλλων σχετικών ειδικoτήτων).

Είσοδος: €6 (για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Π.Α. μέχρι 27/4/12 - Τηλ.: 26962533




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










280