Διαλύεται την Πέμπτη η Βουλή για προκήρυξη εκλογών. Οι νέοι γύρισαν την πλάτη στα κόμματα


Την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Απριλίου, αναμένεται να ληφθεί η απόφαση από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για διάλυση του Σώματος, ενώ στη συνέχεια θα προκηρυχθούν οι βουλευτικές εκλογές από τον Υπουργό Εσωτερικών στην επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνησης, ώστε να διεξαχθούν στις 22 Μαΐου.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε ότι “τα επόμενα στάδια, είναι πλέον η υποβολή των υποψηφιοτήτων στις 4 Μαΐου, η δημοσίευση της κατανομής των εκλογέων στα εκλογικά κέντρα, η οποία προγραμματίζεται να είναι στις 13 Μαΐου και, τέλος, η ψηφοφορία στις 22 Μαΐου”.
Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, ο εκλογικός κατάλογος έκλεισε στις 2 Απριλίου, δίνοντας μια απογοητευτική εικόνα, καθώς παρά τις πολλαπλές προσπάθειες που έγιναν συντονισμένα από κόμματα και φορείς, μόνο 10,058 νέοι ψηφοφόροι εγράφησαν από τις 37 χιλιάδες.
Όπως δήλωσε ο κ. Δημητρίου, μετά την εκλογή του Γενικού Εφόρου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπροσώπους κομμάτων πριν από την υποβολή υποψηφιοτήτων, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις σε κεντρικό επίπεδο. Ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιήσουν και οι Έφοροι σε επαρχιακό επίπεδο.
Ο αριθμός των εκλογικών κέντρων δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, σημείωσε ο κ. Δημητρίου, προσθέτοντας ότι “θα πρέπει πρώτα να κλείσει ο κατάλογος που αυτή τη στιγμή είναι αναρτημένος μέχρι και τις 18 Απριλίου για τυχόν ενστάσεις και μετά την πάροδο αυτής της περιόδου και την ενσωμάτωση του στο μόνιμο, θα αποφασιστεί. Γενικά, όμως σημείωσε, ο αριθμός τους θα κυμανθεί μεταξύ 1,150 -1,200.
Το σύνολο των ψηφοφόρων κυμαίνεται στις 543,000. Ψηφίζουν επίσης και Τ/κ, το σύνολο των οποίων ανέρχεται με τις 32 νέες εγγραφές, στους 620.
Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές που το εκλογικό σώμα αριθμούσε 531,000, έχουμε αύξηση κατά 12 χιλιάδες ψηφοφόρους.
Το κονδύλι στον Προϋπολογισμό για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών του 2016 είναι της τάξης των 2,390,000 ευρώ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










184