Διεθνές Συμπόσιο EU Urban Water στην Κύπρο σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ


Το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία (CII) του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου που λειτουργεί σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard, και το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας διοργανώνουν Συμπόσιο με τίτλο «EU Urban Water». Το Συμπόσιο πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου UrbanDBP που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, στο HiltonPark Λευκωσίας.

Πρόσφατες μελέτες έχουν αναδείξει την επιτακτική ανάγκη για επαναξιολόγηση των υπαρχόντων συστημάτων διαχείρισης πόσιμου νερού σε αστικές περιοχές λόγω αυξημένης ζήτησης νερού και περιπτώσεων πεπαλαιωμένου δικτύου αγωγών. To συμπόσιο «EU Urban Water» έχει ως στόχο να συγκεντρώσει έμπειρους ερευνητές και αρμόδιους φορείς των σχετικών Κρατικών Υπηρεσιών από Κύπρο και Ελλάδα, για συζήτηση θεμάτων δημόσιας υγείας και αναδυόμενων μεθόδων και τεχνολογιών διαχείρισης της ποιότητας πόσιμου νερού σε αστικές περιοχές. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συμποσίου, θα καλυφθούν θέματα που αφορούν τους χημικούς ρύπους στο νερό και τις συνέπειες τους στην ανθρώπινη υγεία, τη διαχείριση των υδάτων, την ποιότητα του πόσιμου νερού, το σχηματισμό παραπροϊόντων χλωρίωσης, «έξυπνα» δίκτυα υδροδότησης, καθώς και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διετούς έρευνας που έγινε σε κατοίκους δύο περιοχών της Λευκωσίας σχετικά με την χλωρίωση και το αστικό δίκτυο πόσιμου νερού τους.

Κύριοι προσκεκλημένοι ομιλητές του Συμποσίου θα είναι oΚαθηγητής Μανόλης Κογεβίνας, ιατρός επιδημιολόγος, συνδιευθυντής του Κέντρου Έρευνας στην Περιβαλλοντική Επιδημιολογία στην Βαρκελώνη (CREAL), και ο Καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ομιλητές του Συμποσίου θα είναι επίσης και η Δρ. Ελένη Θεοχάρους, Ευρωβουλευτής, ο Καθηγητής Ευριπίδης Στεφάνου, Τμήμα Χημείας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Δρ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, Γενικό Χημείο του Κράτους, καθώς και άλλοι επιστήμονες από πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου. Χαιρετισμό στο Συμπόσιο θα απευθύνουν, μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, Δήμαρχος Λευκωσίας, ενώ την έναρξη των εργασιών του Συμποσίου θα κηρύξει ο έντιμος Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κ. Νικόλαος Κουγιάλης (ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δρ. Κ. Μακρή, στα τηλέφωνα: 25002398, 99366354 και e-mail: konstantinos.makris@cut.ac.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










121