Διεθνές Συνέδριο με Αντικείμενο το Φυσικό Αέριο στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Η ανακάλυψη περισσότερων από 60 τρις κυβικών ποδών φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες μετατροπής της περιοχής σε σημαντικό ενεργειακό τροφοδότη. Ειδικότερα μετά την ανακάλυψη του Ζορ, η έμφαση έχει εστιαστεί στα ανθρακικά πετρώματα. Αυτό θα αποτελέσει ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τους συνέδρους που θα παρευρεθούν στο πρώτο επαγγελματικό/επιστημονικό εργαστήριο που διοργανώνεται στην Κύπρο κάτω από την αιγίδα του Society of Petroleum Engineers (SPE).

Άλλα θέματα που θα καλύψει το συνέδριο είναι τα χαρακτηριστικά των ταμιευτήρων υδρογονανθράκων της περιοχής, η ανάπτυξη και παραγωγή πεδίων φυσικού αερίου, υπεράρκτιες υποδομές όπως αγωγοί, ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος, υγείας και ασφάλειας καθώς επίσης και επιμόρφωσης και εκπαίδευσης. Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν εγνωσμένου κύρους ειδικοί από πετρελαϊκές εταιρείες και πανεπιστήμια όπως οι ΕΝΙ, Noble Energy, Shell, Assured Solutions, ΕΥΚ, DNV-GL, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας καθώς επίσης και εμπειρογνώμονες.

Θα παρουσιαστούν επίσης οι μεθόδοι επεξεργασίας φυσικού αερίου και θα αναζητηθούν τρόποι ενδυνάμωση των συνεργειών μεταξύ εταιρειών, κυβερνήσεων, πανεπιστημίων και εταιρειών παροχής υπηρεσιών. Εν κατακλείδι οι ομιλητές θα αναφερθούν σε παραδείγματα καλής πρακτικής της πετροβιομηχανίας που θα βοηθήσουν την Κύπρο να αναδειχθεί ως κέντρο παροχής υποστηρικτικών δραστηριοτήτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 12 και 13 Σεπτεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου με τίτλο «Oil and Gas in the East Med –  From Geology to Commercialisation»: https://bit.ly/2MrXxiU  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










114