Διεθνής διπλή βράβευση της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου


Μέσα σε μόνο 6 μήνες λειτουργίας, η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου βραβεύεται από την Creston Integration Awards και διακρίνεται διεθνώς με δυο σημαντικές βραβεύσεις που αφορούν τις Τεχνολογικές Εφαρμογές Οπτικοακουστικών Μέσων της Ιατρικής Σχολής.

Η απονομή των βραβείων  έγινε κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Έκθεσης Ολοκληρωμένων Συστημάτων [Integrated Systems Europe(ISE) Exhibition] που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ, από τις 4 μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου. Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έλαβε μέρος στο διαγωνισμό, σε δύο κατηγορίες, Best Medical Solution(Βέλτιστη Ιατρική Λύση) και Best Education Installation(Βέλτιστη Εκπαιδευτική Εφαρμογή)και κέρδισε το πρώτο βραβείο και στις δύο κατηγορίες. Η διπλή βράβευση είναι ένα μεγάλο επίτευγμα της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, λαμβάνοντας υπόψη ότι φέτος καταγράφηκε ρεκόρ συμμετοχών, με πέραν των 50 διαγωνιζομένων να εισέρχονται στην τελική κατάταξη. Οι βραβεύσεις αυτές τιμούν όχι μόνο την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου, αλλά αποδεικνύουν ότι η Κύπρος μπορεί να προσφέρει και υψηλού επιπέδου Ιατρική εκπαίδευση. Η Creston είναι ο κύριος προμηθευτής συστημάτων ελέγχου και αυτοματισμού για Πανεπιστήμια, σχολεία, νοσοκομεία και άλλους οργανισμούς. Ο διεθνής Όμιλος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως case study (ανάλυση περίπτωσης). Ανάμεσα στα Πανεπιστήμια που η Creston κατά καιρούς παρουσίασε ως case study συγκαταλέγονται:τοUniversity of Arizona College of Medicine, Oregon State University, Minnesota State University, University of Surrey,  τοImperial College London, τοWashington State University και το Cornel University. 

Σε άρθρο του εξειδικευμένου τεχνολογικού περιοδικού INAVATEγίνεται ειδική αναφορά στη χρήση προηγμένης τεχνολογίας από την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου: «Πρόκειται, για ένα καταπληκτικό δείγμα τεχνολογικού σχεδιασμού (design) και εκτέλεσης στον τομέα της εφαρμογής ολοκληρωμένων οπτικοακουστικών μέσων». Γίνεται ειδικότερα αναφορά σε: «υψηλής ευκρίνειας ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις σε αίθουσες διαλέξεων, αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας (ενσύρματο και ασύρματο δίκτυο, servers, αποθήκευση ηλεκτρονικών δεδομένων και συστήματα ελέγχου πρόσβασης)». Το άρθρο καταγράφει και την ευρεία χρήση από ακαδημαϊκούς και φοιτητές της Ιατρικής των ασυρμάτων ηλεκτρονικών πινακίδων – tablets (iPad).

Τα δύο βραβεία παρέλαβε εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων και Λειτουργιών κ. Κώστας Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δήλωσε ότι «σε περίοδο οικονομικής κρίσης, το Πανεπιστήμιό μας δείχνει ότι μόνο με την υιοθέτηση καινοτόμων εφαρμογών και τη χρήση της “έξυπνης” τεχνολογίας μπορούμε να κερδίσουμε μια θέση, στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Γι’ αυτούς τους λόγους αλλά και για το διεθνούς εμβέλειας ακαδημαϊκό της προσωπικό, φοιτητές το εξωτερικό έχουν επιλέξει την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για τις σπουδές τους».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










176