Διευκρινίσεις Τορναρίτη για το θέμα διδάκτρων στα κρατικά πανεπιστήμια


«Δεν με εκπλήσσει η διαστρέβλωση και η επίθεση της «Προοδευτικής», αντιλαμβάνομαι την απομόνωση που βρίσκεται το ΑΚΕΛ και οι οργανώσεις του αυτή την περίοδο. Αυτό που είπα στη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας και το επαναλαμβάνω και σήμερα είναι:

Σε μελλοντικό χρόνο πρέπει να μελετηθεί σοβαρά η οικονομική βιωσιμότητα των Δημοσίων Πανεπιστημίων μας εξαιρουμένων πάντοτε από τη συζήτηση των αρίστων, των απόρων, των παιδιών των πολύτεκνων και των άλλων ειδικών κατηγοριών φοιτητών.

Σημείωσα ότι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου πληρώνονται δίδακτρα (χωρίς να δοθεί ακόμη το όποιο θετικό κίνητρο από την κυβέρνηση για να μειωθούν) και ότι τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια του εξωτερικού έχουν τριπλασιαστεί την ώρα που οι προϋπολογισμοί των δημοσίων πανεπιστημίων της Κύπρου μειώνονται δραματικά δημιουργώντας ανυπέρβλητα προβλήματα στην ανάπτυξή τους.

Τόνισα ότι αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να διεξαχθεί στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε και συμπλήρωσα ότι τα πιο πάνω δεν αποτελούν πολιτική πρόταση του Δημοκρατικού Συναγερμού και δεν έχουμε πρόθεση να καταθέσουμε επίσημα τέτοια εισήγηση.

Πρόθεση μου είναι να καλέσω σε συνεδρία όλους τους πρυτάνεις και τις φοιτητικές οργανώσεις των δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων για να βρούμε τους τρόπους ποιοτικής ενίσχυσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο, μακριά από ιδεοληψίες και φιλοσοφικές θεωρήσεις του παρελθόντος».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










448