ΔΗΚΙ Καθηγητών: Να επαναδιοριστούν το συντομότερο συμβασιούχοι, έκτακτοι


   Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών με ανακοίνωσή της  καλεί το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση  να τηρήσουν τις υποσχέσεις, που έχουν δώσει, για επαναδιορισμό των Συμβασιούχων/ Εκτάκτων καθηγητών, που απασχολούνταν τα τελευταία χρόνια στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Η ΔΗΚΙ σημειώνει τα εξής:

 «Είναι γνωστό, ότι έχει ζητηθεί από τους Εκπαιδευτικούς να συνεισφέρουν ένα επιπρόσθετο σημαντικό ποσοστό της τάξης του 2% ,με αποτέλεσμα την περαιτέρω συρρίκνωση του μισθού τους, έτσι ώστε, κανένας Συμβασιούχος  συνάδελφος να μη χάσει την εργασία του. Είναι όμως με μεγάλη ανησυχία, που πληροφορούμαστε, ότι υφίσταται μεγάλος  κίνδυνος μη επαναδιορισμού σημαντικού αριθμού Συμβασιούχων/ Εκτάκτων συναδέλφων.

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών δε θέλει να σκέφτεται με κανένα τρόπο, ότι η στοχευμένη συνεισφορά  του 2%  αποτελεί ένα, ακόμη, έμμεσο τρόπο επιπρόσθετης μείωσης των απολαβών των Εκπαιδευτικών και καλεί για μία ακόμη φορά το Υπουργείο Παιδείας και γενικά την Κυβέρνηση να εξεύρουν τρόπους επαναδιορισμού των Συμβασιούχων/Εκτάκτων συναδέλφων, τερματίζοντας άμεσα την αγωνία και την αβεβαιότητα, την οποία βιώνουν.

Επιπρόσθετα η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών καλεί την ΟΕΛΜΕΚ να ξεκαθαρίσει προς το Υπουργείο Παιδείας, ότι η συνεισφορά αυτή θα πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης και ως εκ τούτου η ημερομηνία αυτή θα πρέπει να καθοριστεί το συντομότερο δυνατόν».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










170