ΔΗΚΙ ΟΛΤΕΚ: Στόχος η μετατροπή όλων των 30μηνων συμβασιούχων-αντικαταστατών σε αορίστου χρόνου


 Με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Κίνηση – ΟΛΤΕΚ αναφέρει ότι:

  «Συγχαίρει τους συναδέλφους που έτυχαν μόνιμου διορισμού επί δοκιμασία και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία.

Σταθερός και αμετακίνητος στόχος της ΔΗ.ΚΙ. - ΟΛΤΕΚ ήταν και παραμένει η μετατροπή όλων των συμβασιούχων και των αντικαταστατών με 30μηνη αθροιστική υπηρεσία σε εργαζομένους αορίστου χρόνου, όπως ορίζεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ώστε να μην αδικηθούν από την εφαρμογή του ΝΣΔ.

Επιμένουμε, ακόμη και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, και καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να προβεί σε τέτοιες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των έκτακτων συναδέλφων με πολυετή υπηρεσία στην εκπαίδευση και να εναρμονιστούν με αυτά των Κρατικών Υπαλλήλων της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζουμε την υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για επαναδιορισμό ΟΛΩΝ των Συμβασιούχων και Εκτάκτων, αφού ακόμα αποκόπτεται το 0,8-2.0% του μισθού από όλους τους συναδέλφους (ποσό το οποίο ανέρχεται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο) με σκοπό τον επαναδιορισμό των Συμβασιούχων και Εκτάκτων.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού έχει υποχρέωση, όχι μόνο να δώσει διευκρινίσεις για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά ταυτόχρονα να εξηγήσει με ποιο τρόπο αυτοί εξυπηρετούν το συμφέρον των παιδιών και της Παιδείας μας χωρίς να θυματοποιούν απλά τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν εδώ και χρόνια τη δημόσια εκπαίδευση του τόπου.

Ταυτόχρονα, καλούμε την ΟΛΤΕΚ να συστρατευθεί με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές οργανώσεις (ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ) ώστε να αντιμετωπιστεί από κοινού το πρόβλημα αυτό και αν χρειαστεί να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων, για να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










207