Δημήτρης Βρόντης: Υψηλής ποιότητας επιμόρφωση με τα προγράμματα Distance Learning του Παν. Λευκωσίας


«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα προγράμματα  Distance Learning του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κυρίως από την Ελλάδα, πρωτίστως λόγω γλώσσας και κουλτούρας».

Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή του στο Paideia-News ο αρμόδιος καθηγητής για  τα Distance Learning προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  Δρ. Δημήτρης Βρόντης.

Τα προγράμματα

ΕΡ: Ποια  προγράμματα προσφέρονται DistanceLearning από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας;

ΑΠ: Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με την μέθοδο της διδασκαλίας και μάθησης εξ αποστάσεως, δίνει στους σπουδαστές την ευκαιρία υψηλής ποιότητας επιμόρφωσης, χωρίς να απαιτείται η συστηματική φυσική τους παρουσία στην παραδοσιακή αίθουσα διδασκαλίας και χωρίς να τροποποιεί τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Τα προγράμματα που προσφέρονται είναι τα ακόλουθα:

  • Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA)
  • Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Αγωγής (MEd)
  • Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία
  • MA in Teaching English as a Second Language (TESOL)
  • BA in English Language and Literature
  • Διδακτορικά προγράμματα

Ο κύριος στόχος των εξ αποστάσεως προγραμμάτων είναι μέσω της συνεχούς επιδίωξης μας για αριστεία στην εκπαίδευση, την έρευνα και την κοινωνική προσφορά, να προετοιμάσουμε αποτελεσματικά τους απόφοιτους μας για την περαιτέρω τους ανάπτυξη και επαγγελματική επιτυχία, ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν ουσιαστικά αλλά και να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν την κοινωνική και οικονομική πρόοδο της χώρας τους.

 ΕΡ: Με ποια κριτήρια επιλέγηκαν;

ΑΠ: Τα συγκεκριμένα προγράμματα προσφέρονται με τη συμβατική μέθοδο εδώ και αρκετά χρόνια. Τον τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για την εξ αποστάσεως μέθοδο για τα προγράμματα αυτά από πολλούς εργαζόμενους και από άτομα που διαμένουν σε περιοχές όπου η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι πάντοτε εφικτή. Έντονο ενδιαφέρον υπήρξε και από το εξωτερικό και ιδιαίτερα από την Ελλάδα.

DistanceLearning και αγορά εργασίας

ΕΡ: Πόσο θα μετρήσουν τα  DistanceLearning προγράμματα στην αγορά εργασίας και στην προσπάθεια επαγγελματικής αποκατάστασης των ανέργων;

ΑΠ: Εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και αποκτώντας ένα μεταπτυχιακό τίτλο δίνεται η ευκαιρία σε περισσότερα άτομα να είναι ανταγωνιστικά στην αγορά εργασίας αποκτώντας τα κατάλληλα εφόδια και γνώσεις. Επίσης, άτομα που επιθυμούν να διαφοροποιήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα εμπλουτίζοντας τα ακαδημαϊκά τους προσόντα, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν αυτήν τους την επιθυμία μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία λόγω της ευελιξίας που προσφέρει επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους με αυξημένες υποχρεώσεις να συνδυάσουν τις σπουδές τους με όλα υπόλοιπα τους καθήκοντα και ενδιαφέροντα.

Επίσης, το γεγονός ότι τα εξ αποστάσεως προγράμματα προσφέρονται με μειωμένα δίδακτρα δίνει την ευκαιρία σε άτομα με περιορισμούς στα εισοδήματα να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν ευκολότερα στις υποχρεώσεις τους, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση.

 ΕΡ: Υπάρχει  ενδιαφέρον για τα DistanceLearning προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας;  Εκτός από την Κύπρο έχετε εγγραφές και από άλλες χώρες;

ΑΠ: Σίγουρα, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα προγράμματα μας κυρίως από την Ελλάδα, πρωτίστως λόγω γλώσσας και κουλτούρας. Εδώ αξίζει να αναφέρω ότι τα περισσότερα προγράμματα μας προσφέρονται στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Θεωρώ όμως ότι η κυπριακή και η ελληνική αγορά είναι περιορισμένες. Σταδιακά, στόχος μας είναι όπως, μέσω των εξ αποστάσεως προγραμμάτων, διεισδύσουμε και σε άλλες ευρωπαϊκές, ασιατικές και αφρικανικές χώρες.

ΕΡ: Υπάρχει οποιαδήποτε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το αντίστοιχο της Ελλάδας;

ΑΠ: Είμαστε σε επικοινωνία με τα Ανοικτά Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας. Με το αντίστοιχο της Ελλάδας έχουμε ήδη υπογράψει συμφωνία για συνεργασία και βρισκόμαστε στο στάδιο υλοποίησης των πρώτων προγραμμάτων (μεταπτυχιακό στη Νομική και μεταπτυχιακό στη Λογιστική & Τραπεζικά) τα οποία θα να είναι έτοιμα σύντομα.

Δίδακτρα

ΕΡ: Πόσα περίπου κοστίζει στον κάθε φοιτητή ένα on-line πρόγραμμα  σας;

ΑΠ: Τα δίδακτρα των εξ αποστάσεως προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι πολύ ανταγωνιστικά. Με τις ειδικές εκπτώσεις στα δίδακτρα, τα μεταπτυχιακά προγράμματα μας (επιπέδου Master) κοστίζουν συνολικά γύρω στα 5900-6500 ευρώ ενώ τα προ-πτυχιακά προγράμματα (επιπέδου Bachelor) στοιχίζουν περίπου 5900 ευρώ ανά έτος. 

Με γνώμονα τα πιο πάνω, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει 4 κύριους στόχους: α) Προσφορά ενός αναβαθμισμένου περιβάλλοντος online μάθησης και δημιουργίας που καλλιεργεί τις αναγκαίες δεξιότητες και γνώσεις για τα αυριανά ηγετικά στελέχη, β) Προετοιμασία των αποφοίτων του για περεταίρω σπουδές ή/και την εισαγωγή τους στο εργατικό δυναμικό, γ) Ενθάρρυνση και υποστήριξη υψηλής ποιότητας έρευνας και επιστημονικών δημοσιεύσεων και, δ) Αποτελεσματική συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια, αλλά και με επιχειρήσεις ή οργανισμούς, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Όλοι οι καθηγητές που διδάσκουν στα online προγράμματα της Σχολής είναι κάτοχοι διδακτορικού, με πολύχρονη εμπειρία έρευνας και διδασκαλίας σε γνωστά πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής. Επιπρόσθετα, οι καθηγητές χρησιμοποιούν τις συνεργασίες τους με το επιχειρηματικό περιβάλλον για να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους και να προσφέρουν προστιθέμενη αξία στους φοιτητές σε θέματα επαγγελματικής ανέλιξης. Έτσι, η διδασκαλία η οποία παρέχεται είναι εφαρμοσμένη και οπωσδήποτε δεν υστερεί σε σύγκριση με τα καλύτερα διεθνή πρότυπα και τις σύγχρονες επιχειρηματικές στρατηγικές, μοντέλα και τακτικές που χρησιμοποιούν τα πανεπιστήμια υψηλού κύρους, ανά το παγκόσμιο.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










270