Δημοσθένους και πρέσβης της Κίνας συζήτησαν θέμα συμφωνίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών


Κατά τη συνάντηση ο Κινέζος Πρέσβης συνεχάρη τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού για το διορισμό του και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του, καθώς επίσης στις συνεχείς προσπάθειες ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο χωρών. Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, αφού ευχαρίστησε τον Πρέσβη, ανέφερε ότι η φιλία και οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν μια μακρά ιστορία και αναμφισβήτητα αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου τόσο η συνέχιση, όσο και η ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου και Κίνας σε θέματα παιδείας, πολιτισμού και νεολαίας.

Ο Κινέζος Πρέσβης ανέφερε ότι η Κύπρος αποτελεί μια φίλη χώρα για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού τόνισε τη σημασία που έχει για την Κύπρο η συνεχής ενδυνάμωση των

σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κύπρος είναι ημικατεχόμενη ενώ ταυτόχρονα αποτελεί κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, θέματα προτεραιότητας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, όπως για παράδειγμα η υπογραφή συμφωνίας για την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση τίτλων σπουδών, η ευρύτερη προβολή της ανώτερης εκπαίδευσης των δύο χωρών, οι πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες, καθώς επίσης η ίδρυση Ινστιτούτου Κομφούκιος στην Κύπρο.

Τόσο ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, όσο και ο Κινέζος Πρέσβης δεσμεύτηκαν ότι θα αλληλοϋποστηρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται και από τις δύο πλευρές προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










243