Δημοσθένους: Καταφέραμε την έγκαιρη παραλαβή βιβλίων


«Ως προς τα βιβλία, από την Ελλάδα προμηθευόμαστε το 40% των βιβλίων που χρησιμοποιούμε στα σχολεία μας. Από αυτή την ποσότητα παραλάβαμε το 94%. Σημειώνω ότι φέτος για πρώτη φορά πληρώσαμε περίπου €2.000.000 για τα βιβλία από την Ελλάδα ενώ τα προηγούμενα χρόνια τα βιβλία από την Ελλάδα ήταν δωρεάν.

Από δικές μας εκδόσεις τα σχολεία προμηθεύονται το 52% των βιβλίων που χρησιμοποιούν, τα οποία, στην ολότητά τους, έχουν ήδη σταλεί στα σχολεία. Από άλλες πηγές προμηθευόμαστε το υπόλοιπο 8%, ποσότητα την οποία ήδη αγοράσαμε.

Επιπρόσθετα, και αυτό αποτελεί μια καινοτομία που εισάγεται από φέτος, στα σχολεία θα αποσταλεί και επιπρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό (σχέδια μαθήματος, τετράδια εργασιών, οδηγοί εκπαιδευτικών κλπ) που θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν τα νέα Α.Π. Όπως έχω ενημερωθεί το υλικό αυτό έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Κρίνοντας από την έστω σύντομη παρουσία μου στο Υπουργείο, μπορώ να πω ότι, ενώ η σχολική χρονιά ξεκινά παρά τη δύσκολη συγκυρία με καλούς οιωνούς, με βεβαιότητα υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων. Έχω επισημάνει ορισμένες αδυναμίες (π.χ. συλλογή και καταγραφή δεδομένων) και σας διαβεβαιώνω ότι για τα όποια ζητήματα διέλαθαν του σχεδιασμού και της προσοχής μας, είμαι έτοιμος, εγώ προσωπικά, να παρέμβω, για να βρούμε λύσεις. Ταυτόχρονα, δεσμεύομαι ότι στο Υπουργείο θα αρχίσουμε άμεσα την προώθηση μέτρων που θα βελτιώνουν περαιτέρω τις διαδικασίες που επηρεάζουν την εύρυθμη έναρξη της σχολικής χρονιάς».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


163