Δημοσθένους: Όχι στον αυτόματο επαναδιορισμό στα ΚΙΕ, Επιμορφωτικά και Ολοήμερα. Τα αιτήματα των συντεχνιών


Εισηγήσεις συντεχνιών

Το www.paideia-news.com παραθέτει το έγγραφο με τις εισηγήσεις των συντεχνιών για τη μοριοδότηση καθώς και άλλες εισηγήσεις επί του θέματος.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

Α) Απασχόληση στα ΚΙΕ για τουλάχιστον μια ολοκληρωμένη σχολική χρονιά, η οποία έχει αξιολογηθεί από το υπουργείο ως ικανοποιητική. 30 μόρια

Β) Διδακτική πείρα σε ΚΙΕ. Εγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας, ιδιωτικά φροντιστήρια ή εγκεκριμένα ιδιωτικά ή δημόσια σχολεία. (αντικατάσταση). Για κάθε συμπληρωμένο σχολικό μήνα εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης 0-30 μόρια

Γ ) Μεταπτυχιακό (μοριοδοτημένο από την Εκπαιδευτική Υπηρεσία στον κατάλογο διοριστέων) 10 μόρια

Δ) Πιστοποιητικό προϋπηρεσιακής κατάρτισης (αδιόριστοι) 5 μόρια

Ε) Πιστοποιητικό ανεργίας. (Θα ζητηθεί από τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν πιστοποιητικό ότι ήταν άνεργοι κατά τους τελευταίους 6 μήνες που προηγούνται της υποβολής της αίτησής τους). Να εξαιρείται περίοδος αντικατάστασης μέχρι 2-3 μήνες. 20 μόρια

Ζ) Σεμινάρια που είναι εγκεκριμένα από το υπ. Παιδείας και Πολιτισμού: Σεμινάρια μιας ημέρας. 0,5 μόρια Σεμινάρια μεγαλύτερης διάρκειας. 1 μόριο.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ:

  1. 1.Αδιόριστοι καθηγητές που έχουν συμπληρώσει 30 μήνες υπηρεσίας θα εργοδοτούνται αυτόματα κάθε χρόνο και δεν θα μπαίνουν στη διαδικασία μοριοδότησης.
  2. 2.Να λειτουργούν 3 κατάλογοι (30μηνοι, αδιόριστοι διορισμένοι).
  3. 3.Η κατανομή των μαθημάτων ανά επίπεδο να γίνεται ομοιόμορφα.
  4. 4.Η περίοδος μητρότητας για τις αδιόριστες καθηγήτριες να λαμβάνεται υπόψη για σκοπούς υπολογισμού των 30 μηνών όπως συμβαίνει και στις άλλες κατηγορίες στο δημόσιο.
  5. 5.Η δοκιμαστική περίοδος να ολοκληρώνεται με τη λήξη της σχολικής χρονιάς που εργάζεται για πρώτη φορά κάποιος αδιόριστος.
  6. 6.Να εξεταστεί κατά πόσο οι μη προσοντούχοι αδιόριστοι καθηγητές που έχουν μια ελάχιστη υπηρεσία (30 μήνες), να μπορούν να συνεχίσουν' ν’ απασχολούνται στη βάση ενός ειδικού καθεστώτος.
  7. 7.Στα χαμηλά και ψηλά επίπεδα μαθημάτων να διδάσκουν αποκλειστικά αδιόριστοι (Να εξαιρεθούν δηλαδή όσοι είναι διορισμένοι σε μόνιμη απασχόληση στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα)
  8. 8.Στα μαθήματα των προεισαγωγικών εξετάσεων να απασχολούνται τόσο αδιόριστοι όσο και διορισμένοι καθηγητές σε αναλογία διδασκαλίας μαθημάτων 60% και 40% αντίστοιχα. Αυτό να είναι μια προσωρινή ρύθμιση μέχρι να είναι εφικτή η διεκπεραίωση των μαθημάτων των παγκυπρίων εξετάσεων αποκλειστικά από αδιόριστους καθηγητές.



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










143