Δημoσθένους προς δημόσια πανεπιστήμια:Πρώτα περισυλλογή και μετά συνάντηση με Καζαμία


Προηγήθηκε αίτημα των τριών πανεπιστημίων για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών για να θέσουν   τις θέσεις τους για αύξηση των κονδυλίων που παρουσιάζονται μειωμένα σε σύγκριση με τις άλλες χρονιές στον προϋπολογισμό του 2012. Όπως μας είπε ο υπουργός Παιδείας, επειδή έχει εμπειρία από τους προϋπολογισμούς των πανεπιστημίων αφού και ο ίδιος ήταν αντιπρύτανης του Φρέντερικ, είναι εύκολο να γίνει μια συζήτηση προς αυτή την κατεύθυνση αφού υπάρχει περιθώριο να γίνει η περισυλλογή στο πλαίσιο της λογικής.

Πάντως, όπως πληροφορούμαστε σε μια τέτοια περίπτωση, θεωρείται σίγουρο ότι θα τεθεί συν τοις άλλοις επί τάπητος και το ωράριο των ακαδημαϊκών (ώρες διδασκαλίας) των κρατικών και των ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπου φαίνεται κατ’ αρχήν να ευνοούνται εκείνοι των δημόσιων πανεπιστημίων.

Καταλήγοντας ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι περιμένει τα δημόσια πανεπιστήμια σε αυτό το διάλογο για το καλό, τόσον των ιδίων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων , όσο και της πολιτείας ευρύτερα σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την οικονομία μας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










187