Δημοσθένους στο paideia-news Συνεχίζεται ο διάλογος με τα τρία πανεπιστήμια για τον προϋπολογισμό του 2012


Όπως δηλώνει  στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα www.paideia-news.com, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους, αυτό που γίνεται μέσω των προϋπολογισμών είναι ένα νοικοκύρεμα στις δαπάνες. Η ερώτησή μας και η απάντηση του υπουργού, ακολουθούν:

ΕΡ: Σε ποιους τομείς βλέπετε να έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση το υπουργείο Παιδείας, με δεδομένο ότι έχει επηρεάσει όλα τα υπουργεία;

ΑΠ: Προσπαθούμε μέσω των προϋπολογισμών να γίνει ένα νοικοκύρεμα, ώστε να μην υπάρχουν ανεξέλεγκτες σπατάλες. Να είμαστε πιο αυστηροί πλέον για κάθε δαπάνη που γίνεται. Έχουμε ακόμη και δεν το κρύβω, ένα θέμα με τους προϋπολογισμούς των τριών κρατικών πανεπιστημίων, από τα οποία έχει γίνει μια σημαντική περικοπή. Όμως ο διάλογος συνεχίζεται. Από την πλευρά τους, τα τρία πανεπιστήμια, επιμένουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη απ’ ότι είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό. Εύχομαι και ελπίζω ότι όπου υπάρχει η δυνατότητα να ενισχυθούν όχι μόνο τα πανεπιστήμια, αλλά όλοι οι τομείς των δραστηριοτήτων του υπουργείου Παιδείας, το υπουργείο Οικονομικών θα αντιληφθεί την σημασία και τη σπουδαιότητα της παιδείας, όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε.

Γιατί, κακά τα ψέματα. Καλή και ποιοτική παιδεία, σημαίνει καλοί και ποιοτικοί πολίτες, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αναβαθμισμένα πλέον τις προκλήσεις που έχουμε και ως τόπος και ως λαός.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










181