Δημοτική: Στο 508 του καταλόγου ο τελευταίος συμβασιούχος. 130 μένουν αδιόριστοι αν….. Έφυγαν όλοι


Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι εκπαιδευτικοί  λόγω των μνημονιακών μέτρων και όχι μόνο. Το paideia news..com ρίχνει σήμερα φως στην κατάσταση που διαμορφώνεται στη Δημοτική Εκπαίδευση, ώστε να γνωρίζουν οι δάσκαλοι τα δεδομένα που έχουν μπροστά τους. Σημειώνουμε ότι τα στοιχεία που δημοσιεύουμε προέρχονται από ενημέρωση από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Καταρχήν, για όσους ενδιαφέρονται που έφθασε ο κατάλογος διοριστέων  αναφέρουμε ότι ο τελευταίος διορισθείς συμβασιούχος βρίσκεται στον αριθμό 508. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι όλοι είναι διορισμένοι.  Από αυτούς 19 βρίσκονται στο εξωτερικό για μεταπτυχιακά και υπολογίζεται ότι τον επόμενο σχολικό έτος θα διοριστούν με κριτήριο τη σειρά τους στον πίνακα.  Μερικοί  από αυτούς μάλιστα είχαν υπηρετήσει για κάποιο διάστημα και μετά πήραν άδεια για μεταπτυχιακά  και έφυγαν. Επιπλέον, άλλοι 20 δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους με σύμβαση και έχουν δικαίωμα αν είναι η σειρά τους τον επόμενο  χρόνο να απαντήσουν θετικά και να πάρουν τη θέση τους.  Σημειώνεται ότι στη Δημοτική παραμένουν 190 κενές  μόνιμες θέσεις , με βάση απόφαση της Βουλής.

Όσον αφορά το κεφάλαιο αφυπηρετήσεις  βρισκόμαστε μπροστά στο εκπληκτικό φαινόμενο, στη Δημοτική, να έχουν αφυπηρετήσει όλοι με πρόωρη και τον ερχόμενο Αύγουστο να μην υπάρχει ούτε για δείγμα για αφυπηρέτηση. Έτσι, ακόμη και αν επεκταθεί το όριο αφυπηρέτησης στα 61 χρόνια,  τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δε θα υπάρχει ούτε ένας εκπαιδευτικός της Δημοτικής για να συνεχίσει.

Τέλος, στο μεγάλο κεφάλαιο του νομοσχεδίου που εκκρεμεί στο υπουργικό για αύξηση των ωρών διδασκαλίας κατά μία, εκτιμάται ότι σε περίπτωση που εφαρμοστεί  θα οδηγήσει στην ανεργία 130 συμβασιούχους δασκάλους.                   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










167