Διοργανώθηκε στο ΤΕΠΑΚ ο 5ος ετήσιος διαγωνισμός για μαθητές Λογιπαίγνιον 2013


Διοργανώθηκε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου με μεγάλη επιτυχία ο 5ος ετήσιος διαγωνισμός σχεδιασμού και ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών για μαθητές "Λογιπαίγνιον 2013", με συνδιοργανωτές το τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Cyprus Computer Society (CCS).

Ο διαγωνισμός εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών των θεσμικών οργανωτών (ΤΕΠΑΚ, Πανεπιστήμιο Κύπρου και Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού) για την προώθηση της Επιστήμης της Πληροφορικής, της Κοινωνίας της Πληροφορίας, των Πολυμέσων και του Σχεδιασμού και σε αυτόν συμμετείχαν μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι παρευρισκόμενοι – πέρα των 150ατόμων από διάφορες επιστημονικές περιοχές και ειδικότητες - είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιδείξεις από εργασίες ανάπτυξης παιχνιδιών ηλεκτρονικών υπολογιστών και αλληλεπιδραστικών τρισδιάστατων εικονικών περιβάλλοντων από φοιτητές του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Δρ. Δημήτρης Κοντίδης και η Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού.

Ο διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του διαπανεπιστημιακού μεταπτυχιακού προγράμματος επιπέδου μάστερ (MSc), στο "Σχεδιασμό και Ανάπτυξη Παιχνιδιών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Διαδραστικών Τεχνολογιών" που προσφέρεται από κοινού από το τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του τμήματος Πληροφορικής, Πανεπιστημίου Κύπρου. Το συντονισμό του φετινού διαγωνισμού είχε η συντονίστρια του μεταπτυχιακού προγράμματος στο ΤΕΠΑΚ, Δρ. Δέσποινα Μιχαήλ.

Ζωντανή μετάδοση του τελικού του διαγωνισμού έγινε από την ιστοσελίδα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου: http://www.cut.ac.cy/live, ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν το διαγωνισμό σε μαγνητοσκόπηση στο: http://streaming.cut.ac.cy/vportal/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










184