ΔΗΣΥ: Αναμένουμε από το ΤΕΠΑΚ διερεύνηση των καταγγελιών της Γ. Ελέγκτριας για διασπάθιση χρήματος


Ο  Χαράλαμπος Σταυρίδη, εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού, με γραπτή δήλωσή του ζητά  από τις Πρυτανικές Αρχές και το Συμβούλιο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, να συμμορφωθούν άμεσα με τις υποδείξεις της Γενικής Ελέγκτριας και να προχωρήσουν σε εις βάθος διερεύνηση του πορίσματος της.

Αναφέρει στη δήλωσή του:

«Η σημερινή δημοσίευση στον ημερήσιο Τύπο σχετικού πορίσματος της Γενικής Ελέγκτριας που αφορά το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο οποίο καταδεικνύεται εκτεταμένη κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος σε ότι αφορά την ενοικίαση κτιριακών εγκαταστάσεων προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά.

Ερωτηματικά, που δεν εξαντλούνται στις παραλείψεις και τις σκανδαλώδεις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, αλλά και που επεκτείνονται στην απροθυμία του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ να προχωρήσει σε διώξεις λειτουργών του Πανεπιστημίου, παρά τα ενοχοποιητικά στοιχεία που είχε στη διάθεσή του και που παραπέμπουν σε πειθαρχικά ή ακόμη και σε ποινικά αδικήματα. Ερωτηματικά, που δικαιώνουν προηγούμενες παρεμβάσεις των βουλευτών μας για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Γενικής Ελέγκτριας, ένα μεγάλο μέρος της κρατικής χορηγίας του ΤΕΠΑΚ, δαπανήθηκε τα τελευταία χρόνια για την ενοικίαση κτιρίων που δεν χρησιμοποιούνται καν, με συμβόλαια εκατομμυρίων ευρώ να δίνονται σε ιδιώτες χωρίς καμία διαδικασία προσφορών.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε, ότι, πριν από μερικές ημέρες εκφράσαμε δημόσια την ανάγκη να στηριχθεί η ανάπτυξη στα Δημόσια Πανεπιστήμια. Την ίδια ώρα, εκφράσαμε την ανάγκη να θεσμοθετηθούν αντικειμενικές διαδικασίες αξιολόγησης των παραγόμενων αποτελεσμάτων και να διασυνδεθεί η ζητούμενη στήριξη με την παραγωγικότητα, την χρηστή διοίκηση, την άντληση ευρωπαϊκών και ερευνητικών κονδυλίων και την ακαδημαϊκή αριστεία.

Σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, οι πολίτες απαιτούν από όλους μας, πολιτικούς και ακαδημαϊκούς, περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία. Αναμένουμε λοιπόν από τις Πρυτανικές Αρχές και το Συμβούλιο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, να συμμορφωθούν άμεσα με τις υποδείξεις της Γενικής Ελέγκτριας και να προχωρήσουν σε εις βάθος διερεύνηση του πορίσματος της. Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του θέματος και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










196