Dombrovskis: Παράδειγμα σωστής εκμετάλλευσης και επένδυσης ευρωπαϊκών πόρων το ΙΚύ


    Κόμβο αριστείας και πρωτοπόρο στον τομέα της έρευνας χαρακτήρισε το Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ) ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Valdis Dombrovskis, κατά την επίσκεψη του στο Ινστιτούτο Κύπρου το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016.

Τον κ. Dombrovskis συνόδευαν μέλη της ομάδας του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης και Επίτροπος του Ινστιτούτου Κύπρου κ. Γιώργος Γεωργίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης μέλη του Συμβουλίου Επιτρόπων του ΙΚυ, η κα Ανδρούλλα Βασίλειου, ο Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, η  Δρ. Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και ο κ. Σώτος Ζακχαίος.

Σκοπός της παρουσίας του κ. Valdis Dombrovskis στο ΙΚυ, η οποία προγραμματίστηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, ήταν η ενημέρωση του για το σημαντικό ερευνητικό έργο που επιτελείται στο Ινστιτούτο Κύπρου, δεδομένης της μεγάλης προσέλκυσης Ευρωπαϊκών κονδυλίων από το ‘Ίδρυμα.  Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ακαδημαϊκός Κώστας Ν. Παπανικόλας, παρουσίασε στον κ. Dombrovskis το όραμα και τα σημαντικά επιτεύγματα του Ιδρύματος. Της ενημέρωσης ακολούθησε ξενάγηση σε εργαστήρια  του Ινστιτούτου, όπου το επιστημονικό προσωπικό παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις και αποτελέσματα συγκεκριμένων προγραμμάτων. Ο κ. Dombrovskis επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συνομίλησε με ερευνητές και φοιτητές του Ιδρύματος στην παρουσίαση των Μη Επανδρωμένων Ερευνητικών Αεροσκαφών, των εγκαταστάσεων Υπερυπολογιστών και του Εργαστηρίου Ψηφιοποίησης - Οπτικοποίησης.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Valdis Dombrovskis, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το Ινστιτούτο Κύπρου μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναδιάρθρωση της κυπριακής οικονομίας. Δήλωσε εντυπωσιασμένος από την έρευνα αιχμής του Ιδρύματος σε πολύ σημαντικούς τομείς και εξήρε την επιτυχία του στην εξασφάλιση Ευρωπαϊκής ανταγωνιστικής χρηματοδότησης. Ο κ. Dombrovskis υπογράμμισε, ότι αυτό το δυναμικό κέντρο έρευνας, όπως χαρακτήρισε το ΙΚυ, αποτελεί παράδειγμα σωστής εκμετάλλευσης και επένδυσης ευρωπαϊκών πόρων, ενώ έχει καταφέρει να προσελκύσει σημαντικό αριθμό αξιόλογων προσωπικοτήτω




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










169