Δρομολογείται η ίδρυση Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για τη διάδοση της κινεζικής


Την ίδρυση Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για τη διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας και του κινεζικού πολιτισμού  συζητά το Πανεπιστήμιο Κύπρου με κινεζικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Αντιπροσωπεία από το Beijing Institute of Education (BIE) και περιφερειακές διοικήσεις του Πεκίνου πραγματοποίησε μεταξύ 23-26 Απριλίου 2013 επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ Πανεπιστημίου Κύπρου και ΒΙΕ με την οποία τα δυο ιδρύματα συμφώνησαν να προχωρήσουν σε διερεύνηση του ενδεχόμενου ίδρυσης Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την επίσκεψη, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με Πανεπιστήμια της Κίνας, μιας χώρας με μεγάλη δυναμική σε θέματα έρευνας, πολιτισμού, αλλά και οικονομίας.

Ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης, Καθηγητής Μάριος Μαυρονικόλας εξήγησε ότι η ίδρυση του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι στρατηγικής σημασίας για το Πανεπιστήμιο, καθώς, όπως ανέφερε,  θα ενισχύσει τη διεθνοποίησή του.  

Στις επί μέρους συναντήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την ίδρυση του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς και τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου και ΒΙΕ στους τομείς της έρευνας και της εκπαίδευσης. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










164