Δρος Χρίστου Βλάχου: H Είσοδος στην Εποχή του Ψηφιακού Νομίσματος


Tην Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου συνδιοργάνωσαν διάσκεψη στο Αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με θέμα: «Η Είσοδος στην Εποχή του Ψηφιακού Νομίσματος». Η διάσκεψη διοργανώθηκε με στόχο να αρχίσει μια σοβαρή συζήτηση γύρο από την υιοθέτηση και αξιοποίηση του καινοτόμου ψηφιακού νομίσματος “Bitcoin”, που στο φόντο της διεθνούς οικονομικής κρίσης αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πρώτο πανεπιστήμιο παγκοσμίως που αποδέχεται πληρωμές με το νέο ψηφιακό νόμισμα. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ετοιμάζεται για την εισαγωγή από το πρώτο τετράμηνο του 2014, ενός νέου ακαδημαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος, με θέμα το «Ψηφιακό Νομισματικό Σύστημα» (MSc in Digital Currency).

Ευρύτερη φιλοδοξία του Πανεπιστημίου είναι η συμβολή και συνεργασία με τους σχετικούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ώστε η Κύπρος να μετατραπεί σε περιφερειακό κέντρο εμπορίου, πληρωμών και συναλλαγών με το νέο ψηφιακό νόμισμα.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


161