Δύο Χάλκινα Μετάλλια για την Κύπρο στη 14η Διεθνή Ολυμπιάδα Γεωγραφίας (iGeo) 2017


Με δύο διακρίσεις στις αποσκευές της επέστρεψε η αποστολή των Κυπρίων μαθητών από το Βελιγράδι, όπου διοργανώθηκε, η 14η Διεθνής Ολυμπιάδα Γεωγραφίας μεταξύ 2 και 8 Αυγούστου 2017.

Την πατρίδα μας εκπροσώπησαν στον πιο πάνω διεθνή διαγωνισμό τέσσερεις μαθητές μας από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας. Οι Σάββας Μάρκου και Ανδρέας Στυλιανού εξασφάλισαν από ένα Χάλκινο Μετάλλιο ενώ πολύ κοντά στο μετάλλιο βρέθηκαν και τα άλλα δύο μέλη της κυπριακής ομάδας, ο Χαράλαμπος Ιωάννου και η Αθηνά Ευτυχίου. 

Οι μαθητές είχαν επιλεγεί μετά από σχετικό διαγωνισμό που διοργάνωσε και συντόνιζε ο Γεωγραφικός Όμιλος Κύπρου σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Φυσιογνωστικών/Βιολογίας/ Γεωγραφίας της Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Της Κυπριακής αποστολής ηγούντο ο επικεφαλής του τμήματος Γεωγραφίας της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας καθηγητής Χαρούτ Πογιατζιάν και ο επίσης καθηγητής Γεωγραφίας Ιωάννης Τσίγγος.

Η Κύπρος συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Διεθνή Ολυμπιάδα Γεωγραφίας, μετά από πρόσκληση της Διεθνούς Γεωγραφικής Ένωσης και της οργανωτικής επιτροπής του Βελιγραδίου προς τον Γεωγραφικό Όμιλο Κύπρου. Στην περυσινή 13η Διεθνή Ολυμπιάδα Γεωγραφίας που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, η Κύπρος κατέκτησε δύο Αργυρά Μετάλλια και ένα Χάλκινο. Το Υπουργείο Παιδείας συγχαίρει τους μαθητές μας, τους καθηγητές τους, τον Γεωγραφικό Όμιλο Κύπρου και γενικά όλους όσους συνέβαλαν, με οποιοδήποτε τρόπο, στη μεγάλη αυτή επιτυχία των παιδιών μας. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










265