ΕΔΟΝ: «Καθηγητής σε Λύκειο Λεμεσού είπε στους μαθητές όσοι είναι Αριστεροί να περάσουν έξω»


Η ΕΔΟΝ με ανακοίνωση της αναφέρει ότι καθηγητής σε Λύκειο της Λεμεσού ανακοίνωσε στους μαθητές της τάξης την πρώτη μέρα των μαθημάτων ότι «όσοι είναι Αριστεροί πρέπει να περάσουν εκτός της τάξης».

Αναφέρει η ΕΔΟΝ:

«Το απαράδεκτο αυτό περιστατικό δεν είναι το μοναδικό που έχει φτάσει στα αυτιά μας, ωστόσο αποτελεί δείγμα συμπεριφοράς χαρακτηριστικό μιας συγκεκριμένης νοοτροπίας. Φαίνεται ότι κατά την εκτίμηση του συγκεκριμένου καθηγητή οι Αριστεροί μαθητές αποτελούν υποκατηγορία μαθητών που πρέπει να τους επιβληθούν και κυρώσεις για το ατόπημα τους να είναι Αριστεροί. Αυτή η λογική απέχει πολύ λίγο από το φασισμό και τη μισαλλοδοξία, κάτι που είμαστε σίγουροι ότι ο κύριος καθηγητής μπορεί να το κατανοήσει. Αντίθετα φαίνεται ότι αυτός ο καθηγητής ενθαρρυμένος από την ευρύτερη προσπάθεια ενοχοποίησης και απομόνωσης της Αριστεράς που επιχειρείται από συγκεκριμένες δυνάμεις, θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να επιτίθεται με αυτό τον χυδαίο και φασιστικό τρόπο σε μαθητές.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε τόσο στον συγκεκριμένο καθηγητή όσο και σε άλλους καθηγητές που επιχειρούν αυτές τις μέρες να επιτεθούν με διάφορους τρόπους σε Αριστερούς μαθητές, ότι αυτές οι μέθοδοι τρομοκρατίας έχουν δοκιμαστεί ξανά στο παρελθόν από ομοϊδεάτες τους όπου έχουν αποτύχει και η ίδια η κοινωνία τους έχει καταδικάσει.

Καλούμε και αναμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας και από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης να διερευνήσει άμεσα το ζήτημα και να διασφαλίσει τη δημοκρατική λειτουργία εντός του σχολείου. Είμαστε στη διάθεση του Υπουργείου για να παραδώσουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας. Εκτός και αν πλέον ο στόχος για δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο είναι ψιλά γράμματα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










138