Εφιάλτης για 220 συμβασιούχους Μέσης, αλλά και για μόνιμους που πρέπει να ετοιμάζονται για ύπαιθρο


Πάνω από 220 συμβασιούχοι της Μέσης Εκπαίδευσης μένουν αδιόριστοι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας. Όπως έγκυρα πληροφορείται το Paideia-News.com, τη νύφη θα πληρώσουν με το παραπάνω φέτος, πρώτα οι Φιλόλογοι και μετά οι Μαθηματικοί.  

Ενδεικτικό του τι περιμένει τους Φιλολόγους είναι το γεγονός ότι πέρσι ζητήθηκαν 120 ενώ φέτος μόνο 40. Αν υπολογιστεί ότι θα δοθούν και το πολύ 25 θέσεις για αλλόγλωσσους γίνονται 65. Άρα μένουν αδιόριστοι 55. Για Μαθηματικούς, πέρσι δόθηκαν 65 θέσεις φέτος υπάρχουν ανάγκες μόνο για 32.  

Υπολογίζεται ότι ένας μικρός αριθμός εκπαιδευτικών θα διοριστεί μέσα από άλλες διαδικασίες, πλην όμως το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο από πέρσι. Αυτό, παρά το γεγονός ότι φέτος οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν και πληρώνουν από το μισθό τους από 0,8% -2% για να διοριστούν όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι αυτοί οι αριθμοί,  είναι αποτέλεσμα του μειωμένου αριθμού των μαθητών και των τμημάτων που επίσης θα είναι πιο λίγα τη ένα σχολική περίοδο.

Σημειώνεται ότι στους άλλους κλάδους, ο αριθμός των εκπαιδευτικών για τις ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς είναι παραπλήσιος των φετινής χρονιάς.

Όμως ο εφιάλτης, δεν αφορά μόνο τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους διορισμένους. Όπως μας τονίστηκε αρκετοί καθηγητές με υπηρεσία πάνω από 10 χρόνια που δεν υπηρέτησαν στην ύπαιθρο θα πρέπει να ετοιμαστούν για σχολείο της ύπαιθρο , με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στη Λευκωσία. Αυτό οφείλεται, τόσο στη μείωση των θέσεων όσο και στην παγοποίηση των προαγωγών.       




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










200