Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής Κυπρίων, Ελλαδιτών και ξένων καλλιτεχνών στη Πάφο


Τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής Κυπρίων, Ελλαδιτών και ξένων καλλιτεχνών, τέλεσε απόψε  ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου.
Ο κ. Φαίδωνος σε χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός –όπως είπε- ότι η Έκθεση , συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας μικρής αλλά τόσο όμορφης γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ αδελφικών  και φιλικών λαών. Μιας γέφυρας που καθίσταται ακόμη πιο σημαντική και χρήσιμη αφού  ενισχύει, συνέχισε, το διεθνές πολιτιστικό προφίλ της πόλης μας και προβάλει την Πάφο ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.
Όπως ο ίδιος ανέφερε, στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πάφου  εκτίθενται περισσότερα από σαράντα έργα φημισμένων και καταξιωμένων δημιουργών, τα οποία αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των πνευματικών και εικαστικών τους αναζητήσεων, της δημιουργικότητας και του ταλέντου τους.
Ο Δήμαρχος Πάφου εκτίμησε πως η Έκθεση αυτή ως πρεσβευτής τέχνης και πολιτισμού φέρνει ακόμη πιο κοντά ανθρώπους, καλλιτέχνες και λαούς ενώ τη χαρακτήρισε πως ένα εικαστικό μωσαϊκό που κάθε ψηφίδα του είναι τόσο ξεχωριστή, τόσο μοναδική και τόσο ιδιόγραφη, όσο εντυπωσιακό και ξεχωριστό είναι το περιεχόμενο της ομαδικής αυτής παρουσίασης. 
Καταλήγοντας ο κ. Φαίδωνος είπε πως η Πάφος, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, έχει να δείξει και να αναδείξει ακόμη πολλά, προσθέτοντας πως στους μήνες που ακολουθούν η πόλη μας δεν θα μεταμορφωθεί μόνον αισθητικά και λειτουργικά, χάρις  στα έργα υποδομής που σύντομα ξεκινούν, αλλά θα αναγεννηθεί πολιτιστικά και θα αναδημιουργηθεί και πνευματικά. 

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


47