Εγκαινιάστηκε το Ειδικό Σχολείο του Υπουργείου Παιδείας για παιδιά με ειδικές ανάγκες


Τα εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Θεραπευτικού Κέντρου Παιδιών "Στέλλα Σουλιώτη" (πρώην Παιδικό Αναρρωτήριο Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού), τέλεσαν την πααρσκλευή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη.
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εξέφρασε τη βαθιά συγκίνηση του από την παρουσία του στα εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου, προσθέτοντας ότι ο χρόνος για τον ίδιο τις τρεις τελευταίες μέρες που βρίσκεται στο νησί, "είναι γεμάτος με εκπλήξεις, βαθύτατες συγκινήσεις και υλικό το οποίο τροφοδοτεί την ελπίδα, την αγάπη και την ειρήνη".
Συνεχάρη επίσης όλους όσοι εργάζονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.
Από την πλευρά της, η κ. Αναστασιάδη ανέφερε πως η σημερινή αναβάθμιση των υπηρεσιών και προγραμμάτων του Ειδικού Σχολείου, του Υπουργείο Παιδείας, έγινε πραγματικότητα χάριν της άμεσης και θετικής ανταπόκρισης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και των Ελλήνων ομογενών στην έκκληση για βοήθεια και στήριξη.
"Άλλωστε το ειδικό αυτό σχολείο το αξίζει αφού προσφέρει ένα θεάρεστο έργο εξειδικευμένης εκπαίδευσης θεραπευτικής αγωγής και ψυχολογικής στήριξης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες σχολικής ηλικίας", συμπλήρωσε.
Θερμές ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και την Πρώτη Κυρία εξέφρασε η Πρόεδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, Φωτεινή Παπαδοπούλου, ενώ ανέφερε πως στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνεται η ετοιμασία κλινών για διανυκτέρευση των παιδιών που υποβάλλονται σε εντατικές θεραπείες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










215