Εκατό θέσεις εδικών αστυφυλάκων για φύλαξη των αλλοδαπών στη Μεννόγια


Όπως ανέφερε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα www.paideia-news.com ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Καστουνωτός, οι θέσεις είναι γύρω στις 100, αλλά δεν μπορεί να λεχθεί τίποτε με βεβαιότητα, αφού μόλις χθες βράδυ ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός και θα πρέπει να μελετηθούν τα ποσά που εγκρίθηκαν.

Πάντως, συμπληρωματικές πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι ακόμη και αν εγκριθούν όλες οι θέσεις, περίπου 70 από αυτές είναι κρατημένες από προηγούμενες εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι οι προσλήψεις στην Αστυνομία έχουν παγοποιηθεί όπως σε όλη τη Δημόσια Υπηρεσία λόγω της οικονομικής κρίσης, όμως αυτές οι θέσεις δεν είναι όπως οι υπόλοιπες. Οι εδικοί αστυφύλακες που θα προσληφθούν θα εργάζονται στο κτήριο κράτησης αλλοδαπών στη Μεννόγια. Η Κύπρος είναι υποχρεωμένη να εναρμονισθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και η δημιουργία αυτών των θέσεων είναι αναγκαία, λόγω ευρωπαϊκών οδηγιών σε θέματα αλλοδαπών.

Λόγω κρίσης μάλιστα προκηρύσσονται θέσεις ειδικών αστυφυλάκων που κοστίζουν λιγότερο στο κράτος παρά κανονικών αστυφυλάκων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










277