Εκδηλώσεις στο πλαίσιο Aδελφοποίησης Β΄Δημοτικού Ιδαλίου και Δημοτικού Περιβολίων – Χανίων


Για τέταρτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Β΄ Δημοτικό Σχολείο  Ιδαλίου και το Δωδεκαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων – Χανίων υλοποιούν το πρόγραμμα αδελφοποίησης των δυο σχολείων. Στη διάρκεια της χρονιάς, παιδιά και εκπαιδευτικοί των δυο σχολείων επικοινωνούν μεταξύ τους με διάφορους τρόπους, όπως επιστολές και τηλεδιασκέψεις, μοιράζονται σκέψεις και ιδέες  και ανταλλάζουν κάρτες κι άλλες χειροτεχνίες. Αποκορύφωμα, κάθε φορά, είναι η επίσκεψη μεγάλων ομάδων παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων στο αδελφό σχολείο. Αυτή τη χρονιά, το Δημοτικό Σχολείο Χανιών φιλοξένησε μια αποστολή με 22 μαθητές, 4 εκπαιδευτικούς και 21 γονείς από το Β΄Ιδαλίου. 

Τα λόγια είναι πολύ φτωχά γι αυτό που έχει βιώσει η αποστολή της Κύπρου  σε αυτή την  τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο αδελφό σχολείο. Μια θερμότατη και συγκινητική υποδοχή και φιλοξενία εξέπεμψε την αφειδώλευτη και αυθεντική αγάπη των αδελφών από τα Χανιά.
Συναισθήματα συγκίνησης και πληρότητας συνόδευαν στη διάρκεια της επίσκεψης όλους τους φιλοξενούμενους από την Κύπρο και έχουν χαράξει, με ανεξίτηλα γράμματα στην μνήμη τους, την ξεχωριστή εμπειρία: Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Μονής Αγίας Κυριακής, Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα στο Μουσείο Ελευθέριου Βενιζέλου, Αρχαία Ελεύθερνα, Μοναστήρι Αρκαδίου, Ρέθυμνο, Χανιά, πολιτιστικές κοινές δραστηριότητες στο σχολείο... Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν επιστρέψει γεμάτοι όμορφα συναισθήματα. Ο νέος στόχος είναι να συνεχιστεί το κτίσιμο αυτής της ανθρώπινης σχέσης γιατί έχει ανυπολόγιστη εκπαιδευτική αξία, είναι πολύτιμη, καλλιεργεί τους ανθρώπους και σίγουρα μπορεί να αντικαταστήσει εκατοντάδες σελίδες βιβλίων μέσα σε πολύ λίγο χρόνο.

Από τη Διεύθυνση 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










334