Εκδήλωση διαμαρτυρίας φοιτητών στη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο για τη φοιτητική χορηγία


Με βασικό σύνθημα «Οι φοιτητές απαιτούν πακέτο – χορηγία να μην αποκοπούν» φοιτητές πραγματοποίησαν το απόγευμα ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, διατρανώνοντας την έντονη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τη φοιτητική χορηγία και το φοιτητικό πακέτο.
Οι φοιτητές κρατούσαν πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως “Τέρμα πια στην κοροϊδία. Με δάνεια πληρώνουμε για να έχουμε παιδεία”, “Οι πολιτικές σας βλάπτουν σοβαρά την παιδεία” και “Κάτω τα χέρια από τη χορηγία, κάτω τα χέρια από το πακέτο”.
Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) Πάμπος Χριστοφόρου είπε ότι ο φοιτητόκοσμος βρίσκεται σήμερα έξω από τη Βουλή για να διατρανώσει τη θέληση του για δωρεάν παιδεία. "Οι αξιώσεις της Κυβέρνησης για κουτσούρεμα και περικοπή του φοιτητικού πακέτου και της φοιτητικής χορηγίας μας βρίσκουν απέναντι τους. Στο νέο νομοσχέδιο που προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας υπάρχουν πολλές ατασθαλίες. Καταθέσαμε τεκμηριωμένα τις προτάσεις και θέσεις της ΠΟΦΕΝ αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.”
“Επιθυμία μας είναι να διευρυνθεί ο διάλογος και να ακουστούν οι αξιώσεις και θέσεις μας έτσι ώστε να μην αποκοπεί η φοιτητική χορηγία και το πακέτο αλλά να εκσυγχρονιστεί. Καλούμε τον Υπουργό να αποσύρει το νομοσχέδιο και να εγκαινιάσει ένα νέο, γόνιμο διάλογο με τους φοιτητές”
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας των φοιτητών, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη ισχυρής αστυνομικής δύναμης για αποτροπή τυχόν επεισοδίων, ολοκληρώθηκε χωρίς να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










163