Εκδήλωση έναρξης εορτασμών για τα 30 χρόνια Erasmus


Το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, μαζί με την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Κύπρο, διοργάνωσαν εκδήλωση για την έναρξη των εορτασμών των 30χρόνων του προγράμματος Erasmus. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου, 2017 στην κεντρική σκηνή του ΘΟΚ στις 7μμ και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία εφόσον την παρακολούθησαν πέραν των 250 ατόμων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Κλιμάκιο Χάλκινων Πνευστών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους ακόλουθους:

  1. Γιώργος Γεωργίου- Γενικός Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης
  2. Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης-Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο
  3. Ανδρούλλα Βασιλείου -Τέως Ευρωπαία Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας
  4. Κώστας Καδής- Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

Ακολούθησε παρουσίαση με θέμα τη συμμετοχή της Κύπρου στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Νεολαίας ενώ μετά προβλήθηκε ένα βίντεο σχετικά με τη συμμετοχή των Κυπρίων συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα. Ακολούθησε συζήτηση με τα ακόλουθα άτομα τα οποία συμμετείχαν στο παρελθόνστο Πρόγραμμα Erasmus μοιράστηκαν με το κοινό τις εμπειρίες τους

1. Άννα Θεολόγου - Βουλευτής Συμμαχίας Πολιτών

Το 2006, ως τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, συμμετείχε σε σχέδιο κινητικότητας φοιτητών και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μέρος των σπουδών της, για ένα χρόνο στο Πανεπιστήμιο Ca’ foscari της Βενετίας

2. Χρίστος Κασουλίδης - Μέλος Σωματείου «Η Αγάπη»

Μέλος του σωματείου «Αγάπη» το οποίο στηρίζει και εξυπηρετεί νέους με ειδικές ικανότητες. Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, συμμετείχε σε διάφορα σχέδια «Ανταλλαγής νέων» στα πλαίσια των οποίων ταξίδεψε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και στη Ρωσία και απέκτησε σημαντικές εμπειρίες και δεξιότητες.

3.  Ξένια Κωνσταντίνου - Πρόεδρος της Γ.Ο.ΔΗ.ΣΥ, Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗ.ΣΥ. - Λειτουργός Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Ξένια Κωνσταντίνου είχε συμμετάσχει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα το 1999, ως φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τότε, της δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσει μέρος των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Στη συνέχεια συμμετείχε και διοργάνωσε ανταλλαγές και εκπαιδευτικά σεμινάρια για νέους, χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα Youth. Επιπλέον συντόνισε δύο Σχέδια Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας, κατά τα οποία φιλοξενηθήκαν στην Κύπρο για εθελοντική εργασία δύο ευρωπαίοι νέοι.

4.  Μυρτάνη Πιερή- Επίκουρη Καθηγήτρια, Ανθρώπινη Φυσιολογία, Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Η ΜυρτάνηΠιερή, συμμετείχε ως Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε σχέδιο κινητικότητας προσωπικού για κατάρτιση. Η τοποθέτησή της έγινε στο “TheMaxPlanckInstituteforPsycholinguistics, (MPI) στην πόλη Ναϊμέγκεν, της Ολλανδίας.

5. Μιχάλης Σταύρου- Μαθητής Λανιτείου Λυκείου

Ο Μιχάλης είναι σήμερα μαθητής της τρίτης Λυκείου και κατά τη φοίτησή του τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε δραστηριότητες κινητικότητας που εντάσσονταν σε σχέδια Συμπράξεων μεταξύ σχολείων.

Για τις φωτογραφίες, την παρουσίαση και το βίντεο που προβλήθηκε κατά την εκδήλωση, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τις εκδηλώσεις του 2017 που αφορούν τους εορτασμούς των 30 χρόνων του Προγράμματος Erasmus.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










215