Εκδήλωση στη μνήμη Κύπρου Χρυσάνθη


Ως ελάχιστη τιμή στη μνήμη του πνευματικού ανθρώπου και σχολίατρου Κύπρου Χρυσάνθη, η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας με τη συνεργασία της Πνευματικής Αδελφότητας Ελληνίδων Κύπρου, πραγματοποίησαντη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, εκδήλωση στον πολιτιστικό χώρο «Καστελιώτισσα».

Στην εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια του έτους «Κύπρου Χρυσάνθη», η Πρόεδρος της Πνευματικής Αδελφότητας κ. Τζίλτα Κωνσταντινίδου και ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Λευκωσίας κ. Γιάννης Οικονομίδης, αναφέρθηκαν στην πολυσχιδή πνευματική δράση του Κύπρου Χρυσάνθη και τόνισαν ιδιαίτερα την προσφορά του στην εκπαίδευση και την κοινωνία ευρύτερα. 

Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι το όνομα του αείμνηστου Κύπρου Χρυσάνθη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο των πιο εξαίρετων συμπατριωτών μας, που η ζωή τους ήταν αφιερωμένη για δημιουργία της πνευματικής αναμόρφωσης και της προόδου των συνανθρώπων μας.Πέραν από την πλούσια δραστηριότητα του στα Γράμματα και τις Τέχνες η κύρια ενασχόλησή του ήταν η κοινωνική προσφορά του, η φροντίδα της υγείας των παιδιών και η εκπαίδευση που τους παρείχε για τη σωματική και ψυχική τους ευεξία.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


65