Εκδόσεις: «Στο τέλος του κύκλου»: Ποίηση του αείμνηστου Χριστόδουλου Λοϊζίδη (1971-2011)


Σε μια καλαίσθητη έκδοση 100 σελίδων, κυκλοφόρησε πρόσφατα (2014) από τις Εκδόσεις Πήλιο, η ποιητική συλλογή Στο τέλος του κύκλου, με  ποιήματα του αείμνηστου Χριστόδουλου Λοϊζίδη, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή πριν από τρία χρόνια, σε ηλικία μόλις 40 χρόνων, και πριν προλάβει να εκδώσει τα ποιήματά του. Τη συγκέντρωση όλων των ποιημάτων του Χριστόδουλου ανέλαβε η αδελφή του Χρυσάνθη, η οποία με πολλή επιμέλεια και αγάπη αναζήτησε και κατέγραψε όλα τα ευρισκόμενα ποιητικά δημιουργήματα του αδερφού της, τα οποία αποτελούν το περιεχόμενο της συλλογής.

Το βιβλίο,  προλογίζεται από τη Χρυσάνθη Λοϊζίδου και τον επιμελητή της έκδοσης, φιλόλογο Κώστα Κατσώνη, ενώ  καταθέτει στην αρχή του βιβλίου και το δικό της "βουβό (ποιητικό) θρήνο" η μητέρα τού Χριστόδουλου, Μαρούλα Χαραλάμπους-Λοϊζίδου. Η ποιητική συλλογή περιλαμβάνει συνολικά 69 ποιήματα, μέσα από τα οποία αναδεικνύεται ένας πλούσιος συναισθηματικός κόσμος και ψυχισμός, που τον διακρίνει η ευαισθησία και η αγάπη για τη ζωή και για τον άνθρωπο, αλλά και η ευαισθητοποίηση γύρω από σημαντικά θέματα και προβλήματα που ταλανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Σημαντική θέση στην ποιητική έμπνευση του Χριστόδουλου Λοϊζίδη, κατέχει επίσης ο έρωτας και όσα πικρά και ωραία συναισθήματα μάς επιφυλάσσει, ενώ την ποίησή του διακρίνει  μια έντονη φιλοσοφική διάθεση,  αισιοδοξία για το αύριο, αλλά και μια διάχυτη μελαγχολία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το βιβλίο, το οποίο  κοσμεί ένα περίτεχνο και αρκούντως εύγλωττο εξώφυλλο που φιλοτέχνησε ο γραφίστας Δημήτρης Κατσώνης,ολοκληρώνεται με σκόρπιους στίχους του ποιητή και με χειρόγραφα ποιήματά του. Γενικά, πρόκειται για μια αξιόλογη ποιητική δημιουργία, γραμμένη με το εμφανές ποιητικό ταλέντο του Χριστόδουλου Λοϊζίδη, Σημειώνεται ότι, η οικογένεια του Χριστόδουλου Λοϊζίδη έχει δωρίσει όλα τα αντίτυπα της έκδοσης για κοινωφελείς σκοπούς στη μνήμη του.  Συγκεκριμένα, μπορείτε να αγοράσετε το δικό σας αντίτυπο της ποιητικής έκδοσης του αείμνηστου Χριστόδουλου Λοϊζίδη, στην τιμή των 10.00 ευρώ, από τους πιο κάτω οργανισμούς/ιδρύματα,ενισχύοντας έτσι το ανθρωπιστικό/κοινωνικό τους έργο: 1. Κοινωνικό Παντοπωλείο Λ/κας 2.Ίδρυμα Αγ. Γεωργίου για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες- Χρ. Χασάπη Λ/κα (τηλ. 99634780), 2. Σχολή Αγίου Σπυρίδωνος για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες Λ/κα (τηλ. 24-637948) 3. Φιλόπτωχος Ενορίας Αγ. Νικολάου Λ/κα (24-655316) 4. Φιλόπτωχος Ενορίας Φανερωμένης Λ/κα ( τηλ. 99483160) 5. Φιλόπτωχος Μητρόπολης(ενορία Σωτήρα) Λ/κα (τηλ. 99031616) 5. Συσσίτιο Άπορων Οικογενειών Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου Κοντού Λ/κα (τηλ. 97655594) 6. Επιτροπή Μαθητικής Πρόνοιας Λυκείου Μακαρίου Γ' Λ/κα (τηλ. 24-822686) 7. Ιεραποστολή Λ/κας (τηλ. 24-637419) 8. Σύνδεσμος Ευημερίας Τυφλών Λ/κας (τηλ. 24-629929) 9. Παγκύπρια Ένωση Κυπρίων Οικοκυρών Λ/κας (τηλ. 24-652316) 10. Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) Λ/σία 11. Καραϊσκάκειο Ίδρυμα Λ/σίαάγκες Λ/κα, 3. Σχολή Αγ. Σπυρίδωνος για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες Λ/κα, 4. Ιεραποστολή Λ/κας, 5. Φιλόπτωχος Ενορίας Αγ. Νικολάου Λ/κα, 6. Φιλόπτωχος Ενορίας Φανερωμένης Λ/κα 7. Φιλόπτωχος Ενορίας Σωτήρα (Μητρόπολη) Λ/κα, 8. Συσσίτιο Άπορων Οικογενειών Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου(Κοντού) Λ/κα, 9. Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ’(Επιτροπή Μαθητικής Πρόνοιας) Λ/κα, 10. Παγκύπρια Ένωση Κυπρίων Οικοκυρών(ΠΕΚΟ) Λ/κας, 11. Σύνδεσμος Ευημερίας Τυφλών Λ/κας, 12. Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου(ΚΣΠΝΒ) Λ/σία, 13. Καραϊσκάκειο Ίδρυμα Λ/σία και 14. Πανεπιστήμιο Κύπρου(Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










151