Έκκληση Γονέων Δημοτικής σε ΥΠΠ και εκπαιδευτικούς να μην προχωρήσουν σε μέτρα


Έκκληση προς το Υπουργείο Παιδείας και τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να μην προχωρήσουν σε μέτρα που ενδεχομένως να επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, απηύθυναν χθες βράδυ οι οργανωμένοι γονείς.

Σε δηλώσεις ύστερα από πολύωρη συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Χοιροκοιτία, ο Σωτήρης Χριστοφή, προεδρεύων της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, είπε ότι «αναφορικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την ΠΟΕΔ που αγγίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης και την ομαλή λειτουργία των σχολείων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης με ομόφωνη απόφαση του τονίζει ότι επιδίωξη μας είναι η όσο το δυνατόν, ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».
 
Καλούμε την ΠΟΕΔ, συνέχισε «όπως κάνει δεύτερες σκέψεις και να μην λάβει μέτρα που τυχόν να επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την ποιότητα της εκπαίδευσης. Επίσης καλούμε όλους τους τοπικούς Συνδέσμους Γονέων να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, πάντα εκεί και όπου μπορούν, για το έργο του σχολείου τους».
 
Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον υιοθετούν τα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα η ΠΟΕΔ, ο κ. Χριστοφή είπε πως «σίγουρα η ποιότητα στα σχολεία είναι πάνω απ’ όλα. Ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία δεν συμφωνούμε με κάποια από τα μέτρα όπως παραδείγματος χάριν με την παράδοση των βιβλίων στους μαθητές, ωστόσο θέλουμε να κρατήσουμε μία ουδέτερη στάση κρίνοντας ότι τόσο το Υπουργείο όσο και οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις πρέπει να κάνουν δεύτερες σκέψεις».
 
Ερωτηθείς που θα πάνε τελικά οι μαθητές την Δευτέρα, ο Σωτήρης Χριστοφή απάντησε πως «αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες, κατανοούμε το δύσκολο έργο των γονιών και συμμεριζόμαστε τις σκέψεις τους. Γι’αυτό άλλωστε καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την ΠΟΕΔ να κάνουν δεύτερες σκέψεις».

Σημειώνεται ότι της συνδιάσκεψης προήδρευσε ο Μορφάκης Σολωμονίδης, παραιτηθείς Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










172