Εκπαίδευση, Κοινωνία και Πολιτισμός στο Ευρωπαϊικο Πανεπιστήμιο


Αρχίζει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ο τρίτος διεπιστημονικός κύκλος διαλέξεων με τίτλο «Εκπαίδευση, Κοινωνία & Πολιτισμός». Η διοργάνωση ανήκει στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,της Σχολής Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής. Ο τρίτος κύκλος διαλέξεων είναι αφιερωμένος σε κριτικό αναστοχασμό γύρω από θέματα εκπαιδευτικής και γλωσσικής πολιτικής. Οι σύγχρονες θεωρίες στο χώρο της κοινωνιολογίας, της ανθρωπολογίας και της γλωσσολογίας μοιράζονται συχνά το ίδιο επιστημονικό υπόβαθρο και πολλές φορές συναντώνται στον τομέα της εκπαίδευσης. Η  διεπιστημονική σειρά διαλέξεων «Εκπαίδευση, Κοινωνία και Πολιτισμός» έχει ως στόχο να συγκεράσει τάσεις και θεωρίες και να συγκεντρώσει ερευνητές από τους πιο πάνω χώρους που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και μελετούν την εκπαιδευτική διαδικασία ως κοινωνική πρακτική.

Ο κύκλος αυτός συγκεντρώνει ήδη το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών δημοσίων και ιδιωτικών σχολών Μέσης Εκπαίδευσης. Σε όσους παρακολουθήσουν όλες τις διαλέξεις θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Την Τετάρτη θα δοθεί η πρώτη διάλεξη από την Δρ Ελένη Θεοδώρου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα: «Διαπολιτισμική εκπαιδευτική πολιτική στην Κύπρο: παραδοχές και προβληματισμοί». Την Πέμπτη 28 Μαρτίου ο Δρ Μιχαλίνος Ζεμπύλας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου θα παρουσιάσει το θέμα: «Ο στόχος της “Ειρηνικής Συμβίωσης” και το “Δεν Ξεχνώ” στο εκπαιδευτικό μας σύστημα: Συγκρούσεις, διλήμματα και προοπτικές». Η τρίτη διάλεξη θα δοθεί από την Δρ Έλενα Ιωαννίδου του Πανεπιστημίου Κύπρου: «Παιδαγωγικοί και εθνικοί παράγοντες στη γλωσσική εκπαιδευτική πολιτική στην Κύπρο: Ενστάσεις και συσχετίσεις».

Εκ των διοργανωτών του διεπιστημονικού κύκλου διαλέξεων, η Δρ Κωνσταντίνα Χαραλάμπους λέκτορας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου δήλωσε: «ο τρίτος κύκλος των διεπιστημονικών διαλέξεων δημιουργεί μια ευκαιρία για ενημέρωση, συζήτηση και προβληματισμό γύρω από επίκαιρα και φλέγοντα θέματα εκπαιδευτικής και γλωσσικής πολιτικής. Ανοίγει ακόμη ένα παράθυρο στο διάλογο ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών αλλά και γενικότερα σε όσους μετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο της κυπριακής εκπαίδευσης στην κοινωνική της διάσταση».

Όλες οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και θα αρχίζουν στις 7:30 το απόγευμα και θα διαρκούν έως τις 9:00 το βράδυ. Στο τέλος κάθε διάλεξης θα ακολουθεί δεξίωση.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










223