Εκπαιδευτική επίσκεψη εκπαιδευτικών του Β΄ Δημοτικού Ιδαλίου στην Ιρλανδία


 Το Β΄ Δημοτικό Ιδαλίου συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+: «Magical Maths, 6 Stations 60 Materials». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού εκπαιδευτικοί του σχολείου μαζί με εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ισπανία και την Βόρεια Μακεδονία επισκέφθηκαν την Βόρεια Ιρλανδία και συγκεκριμένα το δημοτικό σχολείο Ballymacrickett, στο Μπέλφαστ την περίοδο 17-21 Ιουνίου. Το διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση των εταίρων με θέμα: «Μαθηματικά και Ζωή».

 Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα, σε διάφορες τάξεις του σχολείου, τα οποία είχαν ως αντικείμενο μελέτης τα μαθηματικά μέσα από τη ζωή. Επίσης οι εκπαιδευτικοί κάθε χώρας παρουσίασαν τα μαθήματα που έγιναν στα δικά τους σχολεία και ήταν σχετικά με το θέμα της συνάντησης. Ταυτόχρονα πραγματοποιούνταν συνεδριάσεις μεταξύ των εταίρων όπου γινόταν ανταλλαγή απόψεων και καλών εκπαιδευτικών πρακτικών. Παράλληλα μέσω των συναντήσεων οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με τα εκπαιδευτικά συστήματα των υπόλοιπων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η χώρα που φιλοξένησε τη συνάντηση προγραμμάτισε σειρά επισκέψεων και ξεναγήσεων κατά τις οποίες οι εκπαιδευτικοί μετέβησαν σε ιστορικούς χώρους, αξιοθέατα και  μουσεία της χώρας και γνώρισαν τον πολιτισμό, την κουλτούρα αλλά και τη σύγχρονη ιστορία των Ιρλανδών.

  Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν θα αναλάβουν να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους αλλά και τις καλές πρακτικές που συνάντησαν τόσο στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές του σχολείου. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










191