Εξασφάλιση νέας χρηματοδότησης για το ΤΕΠΑΚ


Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου-ΤΕΠΑΚ αναγγέλλει την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο «Αναγέννησης» με τίτλο «Innovative Reuse of All Tyre Componentsin Concrete».

Το ερευνητικό έργο «Αναγέννησης», το οποίο ξεκίνησε στις 01/01/2014, χρηματοδοτείται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (αρ. συμβολαίου 603722)  μέσα στο πλαίσιο της δέσμης  ερευνητικών προγραμμάτων «Turning waste into a resource through innovative technologies, processes and services».

Το ερευνητικό έργο αποτελεί συνεργασία  17 φορέων από 8 Ευρωπαϊκές χώρες (Βοσνία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος και Ρουμανία). Εκτός από το ΤΕΠΑΚ, συμμετέχει και η κυπριακή εταιρεία προκατασκευασμένου σκυροδέματος Zebra General Constructions Ltd. Το έργο έχει διάρκεια 42 μήνες και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται γύρω στα τεσσεράμισι εκατομμύρια Ευρώ €4,455,000.

Συντονιστής του ερευνητικού έργου είναι ο κύπριος Καθηγητής Κύπρος Πηλακούτας, ο οποίος κατέχει την έδρα «Κατασκευαστικής Καινοτομίας» στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Sheffield (από το Ηνωμένο Βασίλειο).

Στην ερευνητική ομάδα του ΤΕΠΑΚ συμμετέχει ο Καθηγητής και Πρόεδρος  του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής ΔιόφαντοςΓλ.Χατζημιτσής, και οιΔρ. Κυριάκος Θεμιστοκλέους και Δρ.Κυριάκος Νεοκλέους.

Το ερευνητικό έργοθα αναπτύξει καινοτόμες λύσειςγια την επαναχρησιμοποίηση όλων των υποπροϊόντων, τα οποίαλαμβάνονται από την ανακύκλωση των μεταχειρισμένων  ελαστικών,σε εφαρμογές οπλισμένου σκυροδέματος, οι οποίες θα είναι υψηλής καινοτομίας καιθα έχουν χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Οι κύριοι στόχοι του ερευνητικού έργου θα επιτευχθούν κυρίως μέσω εργαστηριακών δραστηριοτήτων που θα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη διαφόρων τύπων σκυροδέματος, π.χ.  «υψηλά παραμορφώσιμο»  περισφιγμένο σκυρόδεμα, «ινοπλισμένο»σκυρόδεμα, και «ελαστικοποιημένο»  σκυρόδεμα. Το έργο θα περιλαμβάνει και πιλοτικές δραστηριότητες όπου οι διάφοροι τύποι σκυροδέματος θα χρησιμοποιηθούν σε τουλάχιστον πέντε πιλοτικές κατασκευές. Επίσης, θα αναπτυχθούν οδηγίες σχεδιασμού και θα αποτιμηθεί ο κύκλος ζωής των υλικών και των πιλοτικών κατασκευών.

Η επίσημη παρουσίαση και εναρκτήρια τελετή του ερευνητικού έργου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, στο Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης» του ΤΕΠΑΚ (Κτήριο Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Οδός Αθηνών) μεταξύ 9:30-10:00 πμ. Η εναρκτήρια τελετή είναι υπό την αιγίδα του Υπουργού Συγκοινωνιών και  Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










171