Εκσυγχρονισμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ευρώπη-Ακαδημαϊκό Προσωπικό – 2017


O τομέας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης γνώρισε ριζικές αλλαγές την τελευταία 20ετία. Τα συνολικά ποσοστά των φοιτητών έχουν αυξηθεί, παρά την πρόσφατη δημογραφική κάμψη που κατέγραψαν οι υποστηρικτές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε κάποιες χώρες. Παράλληλα, ο τομέας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρουσιάζει μεγαλύτερη πολυμορφία, ενώ κατέγραψε πολλές διαρθρωτικές αλλαγές. Και μολονότι το ακαδημαϊκό προσωπικό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας αντιμετώπισης των ολοένα αυξανόμενων απαιτήσεων της κοινωνίας, τίθεται το ερώτημα κατά πόσο τα συστήματα προσαρμόστηκαν ώστε να συμβαδίζουν με αυτές τις ραγδαίες αλλαγές.

Το ένθετο βασίζεται στην πρόσφατη  ολοκληρωμένη έκθεση του Δικτύου, με τίτλο Εκσυγχρονισμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ευρώπη-Ακαδημαϊκό Προσωπικό – 2017 που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο και εξετάζει την πραγματικότητα του ακαδημαϊκού προσωπικού σε αυτό το μεταβαλλόμενο τοπίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η σύνοψη επικεντρώνεται σε μερικά από τα κύρια ευρήματα, μεταξύ άλλων στον σχεδιασμό πολιτικής ανθρώπινου δυναμικού, στην ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, στις συνθήκες εργασίας και στη διδασκαλία. Ολοκληρώνεται τονίζοντας τρεις βασικές ανησυχίες για τη χάραξη πολιτικής: «εξισορρόπηση των όρων ανταγωνισμού για την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία», «εξισορρόπηση της θεσμικής αυτονομίας και της κυβερνητικής εποπτείας» και «βελτίωση της συλλογής πληροφοριών για το ακαδημαϊκό προσωπικό».

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, μεταξύ 12.30 και 14.00, θα φιλοξενηθεί ένα webinar για την περαιτέρω προώθηση αυτού του ενθέτου. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο webinar, απλώς ακολουθήστε τον σύνδεσμο που ακολουθεί.

Web streaming




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










133