Έκθεση «Έξυπνα Εκπαιδευτικά Εργαλεία» στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου


Στο πλαίσιο του έργου «Έξυπνη Πόλη Αραδίππου» το οποίο στοχεύει στην κοινωνική ευημερία και οικονομική ανάπτυξη καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από ευρωπαϊκές επενδύσεις, ο Δήμος Αραδίππου, οργάνωσε  την έκθεση «Έξυπνα Εκπαιδευτικά Εργαλεία». H έκθεση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της δράσης «Νεανική Επιχειρηματικότητα για Έξυπνες Πόλεις»,  ο Δήμος συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού- Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου για τη διοργάνωση επιμορφωτικών δράσεων για τους/τις εκπαιδευτικούς, ώστε να αξιοποιηθούν  η μεθοδολογία και οι τεχνικές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσα στο σχολείο.

Η Έκθεση «Έξυπνα Εκπαιδευτικά Εργαλεία», απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και ομάδες μαθητών/τριών από όλα τα σχολεία του Δήμου, οι οποίοι συμμετέχουν στη δράση. Στόχος είναι η παρουσίαση σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων, όπως ρομποτικές εφαρμογές, τρισδιάστατη εκτύπωση και εργαλεία διοίκησης έργων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη ιδεών και τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων σε ένα περιβάλλον Έξυπνης Πόλης. Τα εργαλεία αυτά θα παρουσιαστούν από τις εταιρείες: Microsoft, Enginoκαι MakerBot της Α. Κιρμίτσης Λτδ.

Απώτερος στόχος της Έκθεσης είναι μέσα από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και αντίστοιχες χορηγίες, να αγοραστούν εκπαιδευτικά εργαλεία «Έξυπνων Πόλεων» ως κοινωνική προσφορά του Δημαρχείου στα σχολεία της Αραδίππου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










595