Εκτός χρονοδιαγράμματος του ΥΠΠΑΝ η συζήτηση για το Σχέδιο Αξιολόγησης


 *Σχεδόν αδύνατη η συμφωνία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου που είναι στόχος του Υπουργείου

Τα χρονοδιαγράμματα που έθεσε ο υπουργός Παιδείας μέχρι τη συμφωνία για το Σχέδιο Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικών και του Εκπαιδευτικού Έργου δεν θα ισχύσουν. Ο υπουργός Παιδείας στη συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις στις 5 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε η παρουσίαση, ζήτησε από την ΟΕΛΜΕΚ την ΠΟΕΔ και την ΟΛΤΕΚ όπως του καταθέσουν τις θέσεις τους επί του Σχεδίου μέχρι τις 19  Αυγούστου.

Αυτό το πρώτο μέρος του χρονοδιαγράμματος που τέθηκε με στόχο τη συμφωνία μέχρι τέλος του χρόνου είναι ανέφικτο και όλα δείχνουν ότι εκτός απροόπτου και ο Δεκέμβρης θα βρει το Σχέδιο να αιωρείται. Μάλιστα, στους επόμενους μήνες (του Δεκεμβρίου) που η προεκλογική περίοδος της ΟΕΛΜΕΚ και της ΠΟΕΔ θα βρίσκεται στο ζενίθ της (συνήθως οι εκλογές πραγματοποιούνται τον Μάιο) καθίσταται σχεδόν αδύνατη μια τέτοια συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Paideia-News, η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε καταρχήν όπως το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης συνεδριάσει, λόγω διακοπών, στις 26 του μήνα. Αυτό όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως το πρώτο θετικό βήμα αφού δεν θα ληφθεί απόφαση για τις θέσεις που περιμένει ο κ. Χαμπιαούρης για να του κατατεθούν.

Όπως δήλωσε στο Paideia-News ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, στην πρώτη συνεδρία το ΚΔΣ θα μελετήσει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στον διάλογο και θα ζητήσει επιπλέον να ενημερωθεί γραπτώς από το Υπουργείο για διάφορες πτυχές του Σχεδίου, κυρίως την οικονομική. Σε αυτό περιλαμβάνεται και ο αριθμός των θέσεων των Β. Διευθυντών, Β. Διευθυντών Α΄ και Διευθυντών κ.τ.λ. σε συνδυασμό με τη νέα θέση του ανώτερου εκπαιδευτικού. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι δεν αποκλείεται, πριν από την κατάθεση των θέσεων τους στον υπουργό οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις να πραγματοποιήσουν κοινή συνεδρία αφού το Σχέδιο αφορά τους εκπαιδευτικούς και των τριών οργανώσεων.

Επίσης στις οργανώσεις πριν από τον καθορισμό θέσεων, δεν αποκλείεται η ενημέρωση των διευθυντών και της βάσης, μέσα από συναντήσεις και συνελεύσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις οι τρεις οργανώσεις θα καταθέσουν τις θέσεις τους στο ΥΠΠΑΝ μετά το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου.    




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










147