Ελλάδα: Αλλαγή τμήματος από το πρώτο έτος θα δικαιούνται οι φοιτητές


 

Όπως προέκυψε χθες, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων που ασχολήθηκε με το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας θα επιτρέπει στους φοιτητές να αλλάζουν τμήμα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, αν ένας φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών θέλει μετά το πρώτο έτος να μετακινηθεί στο τμήμα Φυσικής που ανήκει στην ίδια σχολή, θα μπορεί να το κάνει, εάν το επιτρέπει η σχολή και εάν υπάρχει κενή θέση στο τμήμα για το οποίο ενδιαφέρεται. Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι τα μόρια που θα έχει συγκεντρώσει στις πανελλαδικές να του επιτρέπουν την εισαγωγή του στο νέο τμήμα. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας, ο φοιτητής που θα επιθυμεί τη μετακίνησή του σε άλλο τμήμα, δεν θα χρειάζεται να δίνει εξετάσεις.

Στο πλαίσιο της κινητικότητας των σπουδαστών από ίδρυμα σε ίδρυμα, το υπουργείο Παιδείας καθιερώνει "εσωτερικό Erasmus", αφού θα επιτρέπεται να σπουδάζει για ένα εξάμηνο σε ομοειδές τμήμα που εδρεύει σε διαφορετική πόλη (για παράδειγμα να μετακινηθεί φοιτητής από τη Νομική Κομοτηνής στην αντίστοιχη σχολή της Αθήνας ή Θεσσαλονίκης

Από το "Έθνος "




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










397