Ελλαδίτες υποψήφιοι προπτυχιακοί φοιτητές που έχουν εξασφαλίσει θέση στο Παν. Κύπρου για το 2013-14


 Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ) του Πανεπιστημίου  Κύπρου ανακοινώνει πιο κάτω τα αποτελέσματα των Ελλαδιτών υποψηφίων που έχουν εξασφαλίσει θέση στο Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14.

Οι επιτυχόντες Ελλαδίτες φοιτητές και φοιτήτριες θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο εγγραφής νέων φοιτητών, το οποίο μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας μας www.ucy.ac.cy/fmweb επιλέγοντας το σύνδεσμο Ανακοινώσεις  και να το αποστείλουν με συστημένο ταχυδρομείο μαζί με τα αναγκαία επισυναπτόμενα (απολυτήριο Λυκείου, 1 φωτογραφία, αντίγραφο πολιτικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και αντίγραφο της ιατρικής ασφαλιστικής κάλυψης (Εurocard)) στη διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Τ.Θ. 20537 Πανεπιστημιούπολη, 1678 Λευκωσία, Κύπρος. Το έντυπο θα πρέπει να φθάσει κοντά μας μέχρι την Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013, το αργότερο.

Σε περίπτωση όπου αριθμός επιτυχόντων δεν επιβεβαιώσουν τη θέση τους και παραμείνουν ορισμένες κενές θέσεις, το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προχωρήσει σε νέα κατανομή των θέσεων που θα κενωθούν. Δικαίωμα διεκδίκησης των κενών θέσεων, είτε για εξασφάλιση θέσης είτε για βελτίωσή της, θα έχουν μόνο οι υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα αίτηση στην Α´ κατανομή.  Οι ενδιαφερόμενοι  θα πρέπει να υποβάλουν σχετικό έντυπο, το οποίο βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας, με τηλεομοιότυπο (φαξ) στο        00357 2289 5377,από την Παρασκευή, 30 Αυγούστου μέχρι και την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013. Τα αποτελέσματα της νέας κατανομής αναμένεται να ανακοινωθούν στις 6 Σεπτεμβρίου 2013, στην πιο πάνω ιστοσελίδα.  

Στέγαση

Για την εξασφάλιση θέσης στη Φοιτητική Εστία, θα διατεθούν 20 δωμάτια για πρωτοετείς προπτυχιακούς Ελλαδίτες φοιτητές. Το ενοίκιο είναι €102 το μήνα και οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με τηλεομοιότυπο (φαξ), στο 00357 2289 5378, στο Γραφείο Στέγασης της ΥΣΦΜ φ/δι Χριστίνα Λάμπρου, από τις 9 Αυγούστου 2013 μέχρι και τις 19 Αυγούστου 2013, το αργότερο.

Υποτροφίες

Κάθε χρόνο, η Kυπριακή Kυβέρνηση παραχωρεί σε Ελλαδίτες φοιτητές, έξι υποτροφίες για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ύψους €3.840 η καθεμία, µε βάση τη βαθµολογία που επιτυγχάνουν στις Πανελλαδικές Eξετάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για ανανέωση της υποτροφίας για το επόµενο ακαδημαϊκό έτος , είναι η εξασφάλιση Σταθµικού Μέσου Όρου τουλάχιστον 6.50/10 (Λίαν Καλώς).

Σίτιση Φοιτητών

Κάθε εξάμηνο, η Κυπριακή Κυβέρνηση προσφέρει κουπόνια σίτισης σε όλους τους Έλληνες υπηκόους ή Έλληνες της Διασποράς ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, νοουμένου ότι οι οικογένειές τους διαμένουν στο εξωτερικό και δεν τους έχει παραχωρηθεί υποτροφία από την Κυπριακή Κυβέρνηση. Οι Ελλαδίτες φοιτητές οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο δικαιούνται δωρεάν σίτιση για όσο διάστημα διαρκούν οι σπουδές τους. 

Τα ημερήσια κουπόνια σίτισης, αξίας €7.00 το ένα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δωρεάν διατροφή στα εστιατόρια του Πανεπιστημίου κατά τις εργάσιμες μέρες. Τα κουπόνια παραδίδονται στους δικαιούχους φοιτητές στην αρχή κάθε εξαμήνου από το Γραφείο Φοιτητικής Ζωής της ΥΣΦΜ.

Για την παραλαβή των κουπονιών σίτισης οι δικαιούχοι φοιτητές πρέπει να έχουν μαζί τους: (1) Πολιτική Ταυτότητα, (2) Βεβαίωση μόνιμης διεύθυνσης στην Ελλάδα (όπως για παράδειγμα κάποιο λογαριασμό στον οποίο αναγράφεται το όνομα του ενός εκ των δύο γονέων και η μόνιμη διεύθυνση) και (3) Ωρολόγιο Πρόγραμμα με το οποίο βεβαιωνόμαστε ότι ο φοιτητής έχει κάνει εγγραφή.

Επιδόματα Κρατικού Φοιτητικού Πακέτου (ΚΦΠ)

Τα επιδόματα του ΚΦΠ, παραχωρούνται από την Κυπριακή Κυβέρνηση υπό μορφή επιδομάτων, προς οικονομική ενίσχυση όλων των προπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι προέρχονται από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

Αναλυτικότερα τα ετήσια επιδόματα περιλαμβάνουν τα εξής:

  1. Επιδότηση Ενοικίου, μέχρι €1.800,
  2. Επιδότηση Αγοράς Πανεπιστημιακών Βιβλίων, μέχρι €300, και
  3. Επιδότηση Αγοράς Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, μέχρι €500          (αφορά μόνο πρωτοετείς φοιτητές)

Περισσότερες πληροφορίες για τα επιδόματα καθώς και έντυπο αίτησης θα ανακοινωθούν στις αρχές Σεπτέμβριου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας μας www.ucy.ac.cy/fmweb επιλέγοντας το σύνδεσμο Ανακοινώσεις και τηλεφωνικώς: 00357 22 89 4029/4021.

Οι εγγραφές στα μαθήματα θα γίνουν την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 και η έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










125