Ελπ. Νεοκλέους: Δεν πεινά κανένα παιδί στο σχολείο. Σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει δωρεάν σίτιση


Ο κ. Νεοκλέους μας εξηγεί ότι τον Ιανουάριο έγινε έρευνα στα σχολεία, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παιδιά που πεινούν. Κανένας διευθυντής-ντρια σχολείου, απάντησε ότι υπήρχε τέτοια περίπτωση, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά άπορα παιδιά.

*Αρχίζοντας από την Προδημοτική, ο κ. Νεοκλέους υπογραμμίζει ότι όσα παιδιά δεν πάρουν πρόγευμα μαζί τους, φροντίζουν οι εκπαιδευτικοί τους και τα προμηθεύουν, με αποτέλεσμα να μην πεινάσει κανένα.

*Στην Ειδική Εκπαίδευση προσφέρεται σε όλα τα παιδιά δωρεάν πρόγευμα.

*Στο Προαιρετικό Ολοήμερο, το 20% των παιδιών λαμβάνουν δωρεάν γεύμα, με επιδότηση από το υπουργείο Παιδείας στις σχολικές εφορείες, με ποσό 257 ευρώ για το καθένα ετησίως. Υπολογίζεται ότι το κάθε γεύμα κοστίζει γύρω στα τρία ευρώ. Κάθε μήνα, οι μαθητές μένουν στο σχολείο για 15 μέρες, ενώ η διάρκεια της σχολικής περιόδου είναι έξι μήνες (Οκτώβριος Μάιος, πλην οι διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα ).

*Στο υποχρεωτικό Ολοήμερο, το 20% των μαθητών λαμβάνει δωρεάν φαγητό. Επίσης, σε σχολεία της υπαίθρου, όπως το Παλαιχώρι, Τριμίκλινη, Ιαματική Πελέντρι και Κυπερούντα, η σίτιση των μαθητών είναι δωρεάν. Εδώ, το επίδομα που δίνεται στις σχολικές εφορείες, για σίτιση κάθε άπορου μαθητή είναι 470 ευρώ.

*Στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Περιφέρειας, τα παιδιά των 10 Δημοτικών και των 9 Νηπιαγωγείων που εντάχθηκαν πρώτα στο θεσμό εξακολουθούν να έχουν δωρεάν πρόγευμα.

Τέλος δωρεάν σίτιση έχουν τα παιδιά στα σχολεία του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου.

Καταλήγοντας, ο κ. Νεοκλέους τονίζει ότι δεν αφήνουμε κανένα παιδί στο σχολείο να πεινάσει.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










185