Έμμεση απάντηση Χάρη Χαραλάμπους στις επικρίσεις που δέχεται η Κυβέρνηση για το Παν. Κύπρου


Έμμεση απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται η Κυβέρνηση για τις περικοπές κονδυλίων στον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Κύπρου έδωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ανώτατου Ιδρύματος κ. Χάρης Χαραλάμπους.

Μιλώντας στη διάρκεια της Τελετής Αποφοίτησης των μεταπτυχιακών του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο κ. Χαραλάμπους  είπε ότι  το Πανεπιστήμιο στα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται με μειωμένους προϋπολογισμούς, αλλά παρά τη δυσκολία αυτή, τα προγράμματα, η διδασκαλία και η μέριμνα προς τον φοιτητή, δεν έχουν επηρεαστεί. Τόνισε επίσης ότι «το Πανεπιστήμιο περικόπτει ποσά από την κτηριακή ανάπτυξη και λειτουργικές δαπάνες, αλλά χρηματοδοτεί πλήρως τη διδασκαλία και την έρευνα».

 Συνεχίζοντας έστειλε μηνύματα και πάλιν εμμέσως πλην σαφώς, με πολλούς αποδέκτες, τονίζοντας ότι: «Το Πανεπιστήμιο μπορεί να συνεισφέρει πολλά στη πρόοδο της Κύπρου, βρίσκοντας τους κατάλληλους τρόπους διοχέτευσης της τεχνογνωσίας που διαθέτει, πάντοτε με σεβασμό προς τους άλλους δρώντες για την πρόοδο επίσης του τόπου, χωρίς ανταγωνιστική διάθεση, με κριτική σκέψη και λόγο, χωρίς από καθέδρας υπαγορεύσεις, αλλά ως φορέας που θα προσθέσει στη συλλογική προσπάθεια, την απαραίτητη υψηλού επιπέδου γνώση και τεχνογνωσία, όπως είναι και ο ρόλος του».

Μιλώντας για τα μεταπτυχιακά που προφέρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι στους φετινούς αποφοίτους περιλαμβάνονται φοιτητές από την Ελλάδα, Αμερική, Γεωργία, Ιράν, Ινδία, Ουγγαρία, Νιγηρία, Ρωσία και Πακιστάν. Ακολούθως  επισήμανε ότι φέτος το ΠΚ έχει την πρώτη απόφοιτο με δίπλωμα Master στο Διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα στα Μαθηματικά με το Πανεπιστήμιο Poitiers Γαλλίας. Και πρόσθεσε: «Στο τρέχον έτος έχουν προσφερθεί για πρώτη φορά μεταπτυχιακά προγράμματα στον Σχεδιασμό και Ανάπτυξη Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών και Διαδραστικών Τεχνολογιών, στις Σπουδές Φύλου, στη Γλώσσα και Εκπαίδευση, στην Πολιτική Επιστήμη, στην Αρχαία Ιστορία και θα προσφερθούν ακόμα προγράμματα στη Σχολική Συμβουλευτική και Καθοδήγηση, σε Βιοϊατρική, Βιοποικιλότητα και Οικολογία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










232