Εννιά Φιλόλογοι και τρεις Μαθηματικοί μένουν αδιόριστοι λόγω της παγοποίησης των προαγωγών


Η ψήφιση του νόμου για παγοποίηση  των προαγωγών θα έχει δυσμενείς συνέπειες στους εκπαιδευτικούς, κυρίως  της Μέσης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Paideia-News.com η εφαρμογή του νόμου αφήνει εκτός προαγωγών σε Βοηθό Διευθυντή 55 Φιλολόγους και 17 Μαθηματικούς. Επίσης μένουν  απλήρωτες θέσεις Β. Διευθυντών Α΄: Μια θέση Συμβουλευτικής,  μια θέση Τέχνης και 2-3 θέσεις Γυμναστικής που εκκρεμούν  λόγω δικαστικών αποφάσεων.   

Έγκυρη πηγή σχολιάζοντας στο Paideia-News.com τους ισχυρισμούς ότι μειώνονται κατά 10 οι διδακτικές ώρες των εκπαιδευτικών όταν προάγονται ξεκαθάρισε ότι η μείωση σε περίπτωση προαγωγής σε βοηθό διευθυντή είναι μόλις 4 (από 18 στις 14).  Με αυτό το σκεπτικό ακολουθούν και οι άλλες πράξεις που μας δείχνουν τους αριθμούς των εκπαιδευτικών που θα μείνουν αδιόριστοι.   

Για τους Φιλολόγους: 55 φιλόλογοι των οποίων παγοποιήθηκε η προαγωγή, επί 4 ώρες που θα δημιουργούνταν από τον καθένα μας κάνουν 220 νέες ώρες, δια 24 ώρες που είναι οι ώρες διδασκαλίας των συμβασιούχων=  9,16 νέες θέσεις που στη συγκεκριμένη περίπτωση χάνονται.

Για τους Μαθηματικούς: 17 Μαθηματικοί  των οποίων παγοποιήθηκε η προαγωγή, επί 4 ώρες που θα δημιουργούνταν από τον καθένα μας κάνουν 68 νέες ώρες, δια 24 ώρες που είναι οι ώρες διδασκαλίας των συμβασιούχων=  2,83 νέες θέσεις που στη συγκεκριμένη περίπτωση χάνονται.

Άρα 12 εκπαιδευτικοί μόνο από αυτές τους κλάδους θα μείνουν άνεργοι  τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










276