Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αρχίζει η καταβολή της φοιτητικής χορηγίας


Από την Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

(ΚΥΠΕ)- Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσει η πληρωμή των πρώτων αιτήσεων που κατατέθηκαν εντός Φεβρουαρίου για παραχώρηση φοιτητικής χορηγίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Οικονομικός Λειτουργός της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Λάκης Μίθηλλος. 

Ο κ. Μίθηλλος είπε ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα παραλαβής των αιτήσεων για την φοιτητική χορηγία, μια διαδικασία που ξεκίνησε από τις αρχές Φεβρουαρίου. Σημείωσε ότι αιτήσεις μπορούν να γίνονται μέχρι να κλείσουν σήμερα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ).
Η καταβολή της πληρωμής για αρκετές αιτήσεις που κατατέθηκαν εντός Φεβρουαρίου και έχουν εγκριθεί θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, πρόσθεσε.  
Το ύψος της φοιτητικής χορηγίας που παραχωρείται στους δικαιούχους εξαρτάται από το συνολικό ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.
Δικαίωμα σε φοιτητική χορηγία έχει οικογένεια φοιτητή, της οποίας το ετήσιο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις €59.000 (πενήντα εννιά χιλιάδες ευρώ) όταν αυτή έχει μέχρι και δύο εξαρτώμενα τέκνα.
Για τις οικογένειες με περισσότερα από δύο εξαρτώμενα τέκνα, το ετήσιο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα μπορεί να υπερβεί τις €59.000,00 (πενήντα εννιά χιλιάδες ευρώ), κατά €3.000 (τρεις χιλιάδες ευρώ) για κάθε πρόσθετο τέκνο πέραν του δευτέρου. 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


114