Επί τάπητος το θέμα των μαθητών που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη για Παγκύπριες και Απολυτηρίου


Επί τάπητος τίθεται το θέμα της αδυναμίας 800 περίπου τελειοφοίτων Μέσης, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα 125 ευρώ για να παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις αλλά και 19 ευρώ για να πάρουν το απολυτήριό τους. Το θέμα είχε τεθεί τις τελευταίες μέρες από οργανωμένους φορείς και φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια.

Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους δήλωσε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα   paideia-news.com ότι μέχρι στιγμής δεν έφθασε στον ίδιο οποιοδήποτε αίτημα. Όμως πρόσθεσε, αφού αξιολογήσει τα δεδομένα θα δει τις δυνατότητες που υπάρχουν για λήψη αποφάσεων.

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος, ο οποίος είχε θέσει το θέμα προηγουμένως επισήμανε στο  paideia-news.com ότι όταν το κράτος αξιολόγησε το 10% των μαθητών  ότι χρήζουν βοήθειας, αφού δεν έχουν ούτε να φάνε, είναι φυσιολογικό ότι αυτά τα παιδιά, δε θα έχουν ούτε να πληρώσουν τα τέλη για τις εξετάσεις ούτε του απολυτηρίου τους που ανέρχονται στα 149 ευρώ. Είπε  επίσης ότι αυτά τα λεφτά τα ζητά το κράτος από τους μαθητές. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι από την φετινή αλλαγή στη διαδικασία συγκέντρωσης των αιτήσεων για τις Παγκύπριες, το Υπουργείο Παιδείας εξοικονόμησε 50.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα, πρόσθεσε, μπορεί να δοθούν σε αυτούς μαθητές.

Ο κ. Ταλιαδώρος καταλήγοντας είπε ότι τη Δευτέρα θα στείλει επιστολή στον Υπουργό για να επιληφθεί του προβλήματος.

(Φωτογραφία αρχείου)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










221