Επιφυλάχθηκε η απόφαση του Ανωτάτου για την αναφορά του ΠτΔ για τους σχολικούς εορτασμούς


   Το Ανώτατο Δικαστήριο επιφύλαξε την απόφαση του ως προς την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, με την οποία μεταφέρονται οι εξουσίες για τους σχολικούς εορτασμούς από τη Βουλή στο Υπουργείο Παιδείας.

Με την αναφορά του, η οποία καταχωρήθηκε στις 25/04/2017 μέσω του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζητά από το Ανώτατο να γνωματεύσει κατά πόσο ο συγκεκριμένος νόμος είναι αντίθετος και ασύμφωνος με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.
Η διαδικασία εκδίκασης της αναφοράς ολοκληρώθηκε χθες ενώπιον της πλήρους Ολομέλειας του Ανωτάτου με την αγόρευση του Δικηγόρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Πόλυ Πολυβίου, ενώ την περασμένη Δευτέρα είχε προβεί στη δική του αγόρευση ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η Ολομέλεια της Βουλής σε μια επεισοδιακή συνεδρία της στις 7 Απριλίου ψήφισε κατά πλειοψηφία σε νόμο την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για εκχώρηση στο Υπουργείο Παιδείας της εξουσίας να αποφασίζει για τις εγκυκλίους και τους εορτασμούς στα σχολεία.
Ο νόμος ψηφίστηκε με 30 ψήφους υπέρ και 20 ψήφους κατά, σε σύνολο 50 παρόντων Βουλευτών. Την πρόταση νόμου υπερψήφισαν οι παρόντες Βουλευτές των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ πλην των βουλευτών του κόμματος Ανδρέα Κυπριανού και Ελένης Σταύρου.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


390