Επίσκεψη ομογενών δασκάλων της Αμερικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


 

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου επισκέφθηκε, στις 18 Ιουλίου, ομάδα ομογενών δασκάλων της Αμερικής, συνοδευόμενη από το Διευθυντή του Γραφείου Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρ Ιωάννη Ευθυμιόπουλο και τη Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, Δρα Αθηνά Μιχαηλίδου.  Οι ομογενείς δάσκαλοι, οι οποίοι συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ομογενών Δασκάλων που οργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, φιλοξενήθηκαν στην Αίθουσα της Συγκλήτου και έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Πρύτανη, Καθηγητή Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων, Δρ Γρηγόρη Μακρίδη.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρύτανης ανέφερε ότι η χρονιά που διανύει η Κύπρος είναι μια δύσκολη χρονιά λόγω της οικονομικής κρίσης.  «Κάποιοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοφίδης, «παρομοιάζουν την κατάσταση που περνά τώρα η Κύπρος με την κρίση που επέφερε η τραγωδία του 1974.  «Το μόνο όμως κοινό σημείο και στις δύο  περιπτώσεις», συνέχισε,  «είναι το γεγονός ότι τώρα, όπως και τότε, καλούμαστε να ξαναβρούμε τους εαυτούς μας και να επιτρέψουμε πίσω στο στόχο μας, ο οποίος δεν πρέπει να είναι άλλος από την επιστροφή στα Άγια χώματά μας». 

Ο Πρύτανης παρουσιάστηκε αισιόδοξος για τη λύση του Κυπριακού στο άμεσο μέλλον, καθώς για πρώτη φορά παρουσιάζεται μια εντυπωσιακή, όπως τη χαρακτήρισε, ανατροπή των γεωπολιτικών δεδομένων της περιοχής που καθιστά την Κύπρο κέντρο επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και νέων ευκαιριών σε θέματα ενέργειας. 

Σε ότι αφορά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο κ. Χριστοφίδης σημείωσε ότι παρά την κρίση υπάρχουν και καλά νέα, αναφερόμενος στην έναρξη της Ιατρικής Σχολής, στο πρόγραμμα Μηχανικών Πετρελαίων αλλά και στο γεγονός ότι η ανάπτυξη της Πανεπιστημιούπολης αναμένεται να προχωρήσει κανονικά, με δωρεές από οικογένειες επιφανών Κυπρίων. 

Ο Διευθυντής του Γραφείου Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Δρ Ιωάννης Ευθυμιόπουλος ανέφερε ότι το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά και για τα πρώτα 6 χρόνια τη διοργάνωσή του είχε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, δίνει πάντα απλόχερα την αγάπη του και τη στήριξή του στους ομογενείς δασκάλους.  Το Πρόγραμμα, σημείωσε ο κ. Ευθυμιόπουλος δίνει την ευκαιρία στους δασκάλους της Ομογένειας όχι μόνο να επιμορφωθούν αλλά και να γνωρίσουν την πραγματικότητα της Κύπρου, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι δάσκαλοι θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους από την Κύπρο σε όλες τις γωνιές των ΗΠΑ.  Ο κ. Ευθυμιόπουλος μετέφερε, παράλληλα, την αγάπη του σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Δημήτριου, σημειώνοντας ότι στις δύσκολες ώρες που περνά η Κύπρος η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι πάντοτε δίπλα της.

Η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, Δρα Αθηνά Μιχαηλίδου  ανέφερε ότι στα λόγια του Πρύτανη αντανακλάται ακριβώς αυτό που σήμερα βιώνει ο Κυπριακός λαός: «η δυσκολία από τη μια αλλά και η θέληση από την άλλη για αντιμετώπιση των δυσκολιών, που πηγάζει από την αγάπη για τις ρίζες μας».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










163