Επιστολή παραίτησης Τάκη Γαβριηλίδη από πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του ΔΗΚΟ


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του ΔΗΚΟ, Τάκης Γαβριηλίδης με επιστολή του στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, του ανακοινώνει την παραίτηση του από τη συγκεκριμένη θέση που κατέχει:  

«Προς Πρόεδρο Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλα Παπαδόπουλο

Καταρχήν θέλω να σας συγχαρώ για την εκλογή σας ως Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και να σας ευχηθώ ό,τι καλύτερο για σας, την πατρίδα μας και το Δημοκρατικό Κόμμα.  Ένα κόμμα του κέντρου, της μεσαίας τάξης, των μικρομεσαίων και των μη προνομιούχων, του οποίου τις αρχές και αξίες υπηρέτησα πιστά και ανιδιοτελώς από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, για 37,5 χρονιά.    

Με την παρούσα επιστολή μου, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δημοκρατικού Κόμματος και από Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος στο Συμβούλιο Παιδείας για τη Μέση και Δημοτική Εκπαίδευση. Πιστεύω ό,τι είχα να προσφέρω το πρόσφερα και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι υπάρχουν πολύ πιο ικανοί για να συνεχίσουν.

Επειδή υπάρχει σε εξέλιξη η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και θέματα που χρήζουν άμεσων αποφάσεων, παρακαλώ όπως προβείτε το συντομότερο δυνατόν στις δέουσες διευθετήσεις.

Η Επιτροπή Παιδείας του ΔΗΚΟ διαθέτει αξιόλογους ανθρώπους, με επιστημονικές γνώσεις και την απαιτούμενη ευθύνη, από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εκπαίδευση.

Έχουμε παράγει και διαμορφώσει εκπαιδευτική πολιτική, με συγκεκριμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις, με αποτελεσματικές παρεμβάσεις στην εξέλιξη της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, τόσο στη διακυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου όσο και του Δημήτρη Χριστόφια, καθώς επίσης μεγίστη ήταν και η συμβολή μας στη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής πολιτικής του προεκλογικού προγράμματος του Νίκου Αναστασιάδη.

Τα τελευταία περίπου οκτώ χρόνια, που ήμουν Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του ΔΗΚΟ, η συνεργασία μου με όλα τα μέλη της ήταν άψογη, γι΄ αυτό και θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα. Θερμές ευχαριστίες οφείλω στον τέως Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Μάριο Καρογιάν, καθώς και σε όλους τους αξιωματούχους, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος που με περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους. Πιστεύω ότι οι θέσεις μας στόχευαν στον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, αλλά και στη διατήρηση και ενίσχυση διαχρονικών αρχών και αξιών, μέσα στο πλαίσιο μιας ανθρωποκεντρικής παιδείας όπου θα διαφυλάττονται και τα αυθεντικά στοιχεία της ταυτότητάς μας.

Αποδείξαμε έμπρακτα ότι είμαστε προσηλωμένοι στην αρχή, ότι η παιδεία μας είναι υπόθεση εθνική και όχι κομματική.

Σε σας, κ. Πρόεδρε,   εύχομαι να έχετε το θάρρος και τη διορατικότητα να επιλέγετε πάντα και παντού τους πιο ικανούς και να αποφεύγετε πάση θυσία τους καιροσκόπους, τους συμφεροντολόγους και τις μετριότητες. Να φοβάστε πάντοτε τους πολιτικά ερμαφρόδιτους.

Ειλικρινά σας εύχομαι να πετύχετε στην αποστολή σας και να μη βρεθείτε μια μέρα στη θέση του Έκτορα για να αναφωνήσετε το «έσσεταιήμαρ…».

3/12/2013                                                                                                  Με εκτίμηση,

Τάκης Γαβριηλίδης 

Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας ΔΗΚΟ  Μέλο Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΚΟ

Κοινοποίηση: Τέως Πρόεδρο Δημοκρατικού Κόμματος, κ.Μάριο Καρογιάν

                        Μέλη Εκτελεστικού Γραφείου ΔΗΚΟ

                        Μέλη Επιτροπής Παιδείας ΔΗΚΟ»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










210