Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αντικαταστατών Μ.Ε.-ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει τα εξής:
- Το νέο σύστημα διορισμού αντικαταστατών, παρά τις υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή και της Επιτρόπου Διοικήσεως, παρουσιάζει ανομοιομορφία στην αντιμετώπιση όμοιων καταστάσεων και ίδιων δεδομένων. Συγκεκριμένα με τη ρύθμιση της 15/12/2014, τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, σε αντίθεση με την υπόλοιπη εκπαίδευση, παραμένουν σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς αντικαταστάτη για διάστημα πολύ μεγαλύτερο των 5 ημερών, (άδεια ασθενείας μόνιμου καθηγητή για 4μέρες+4 μέρες κτλ, δεν καλύπτεται με αντικαταστάτη). Αυτό, ίσως θα έπρεπε να προβληματίσει κάποιους.
- Οι οποιεσδήποτε «στρεβλώσεις» παρατηρήθηκαν αυτό το διάστημα (από τις 7/1/2015 και έπειτα) και αφορούν τα καθήκοντα των αντικαταστατών Μ.Ε., είναι ακόμα μια προσπάθεια να διατηρηθεί η δυσμενής διάκριση εναντίον των αντικαταστατών Μ.Ε.– αυτή η δυσμενής διάκριση που απέδειξε ο Γεν. Ελεγκτής και η Επίτροπος Διοικήσεως και για την οποία ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ… Αυτές οι «στρεβλώσεις» θα τερματιστούν άμεσα. Τα καθήκοντα των αντικαταστατών είναι τα καθήκοντα του καθηγητή που αντικαθιστά και στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους αντικαταστάτες να τα εκτελούν πλήρως (ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ). Έχει ενημερωθεί σχετικά με επιστολή μας (11/1/2015) ο αναπληρωτής Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης. Ας πράξει τα δέοντα. Η ευθύνη πλέον δε θα βαραίνει τους αντικαταστάτες, αλλά αυτούς που αρέσκονται στο να δημιουργούν στρεβλώσεις δίνοντας προφορικές οδηγίες. ΄Εχουν μαζευτεί αρκετά στοιχεία για το ποιοί είναι αυτοί και ποιος ο ρόλος τους και θα προχωρήσουμε αναλόγως. Δε χρειάζεται να αναφέρουμε περισσότερα αυτή τη στιγμή.
Η Επιτροπή Αντικαταστατών καλεί το Υ.Π.Π. να :
- αποζημιώσει με τον οποιοδήποτε δυνατό τρόπο τους αντικαταστάτες Μ.Ε. για τη μισθολογική δυσμένεια την οποία τους είχε επιβάλει παράτυπα εδώ και δεκαετίες (δεδομένο το οποίο έχει αποδειχθεί και επίσημα πλέον),
- πιστώσει με τη σχετική προϋπηρεσία τους αντικαταστάτες Μ.Ε., την προϋπηρεσία την οποία τους στερούσε εδώ και δεκαετίες με παράτυπα συμβόλαια μειωμένης απασχόλησης,(δεδομένο το οποίο έχει αποδειχθεί και επίσημα πλέον),
- προχωρήσει άμεσα στην αναπροσαρμογή των συμβολαίων των αντικαταστατών Μ.Ε., ώστε να τους παρέχει πλήρεις απολαβές (24/24 του μισθού), αφού εκτελούν πλήρως όλα τα καθήκοντα του εκπαιδευτικού που αντικαθιστούν.
- Καταλήγοντας η Επιτροπή αναφέρει:
«Με κάθε επιφύλαξη των δικαιωμάτων των μελών μας, αναμένουμε άμεσα τις πιο πάνω διορθωτικές κινήσεις από το Υ.Π.Π. Πολλά «περίεργα» συνέβαιναν και συμβαίνουν (αρκετά από τα οποία έχουν αποδειχθεί και επίσημα), αλλά κανένας και ποτέ δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για ο,τιδήποτε. Ίσως η συνέχεια να έχει τεράστιο ενδιαφέρον»
This thread has been closed from taking new comments.